Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, Eskişehir Kırım Derneği’ni ziyaret etti, Dernek Başkanı Evren Olcay ve yönetim kurulu üyeleri ile bilgi alışverişinde bulundu.   Prof. Dr. Günay ziyaretinde AKPM’de yapılan oylamalara ve Kırım konusundaki Türk Delegasyonu’nun yaklaşımını paylaştı.   

“AKPM’de gerek ben gerekse diğer parlamenter arkadaşlarımız ülkemizin, bölgemizin geleceği ve insanlarımızın istekleri doğrultusunda var gücümüzle çalışıyoruz” diyen milletvekili Günay şunları söyledi:

“Bunları yaparken farklı kanallardan halkımızı da bilgilendirmeye çalışıyoruz. Bu noktada her konuda ilgili paydaşlarımız ile bir araya gelmeye, onlardan destek almaya, önerilerini dinlemeye çok önem veriyoruz. Bugün Kırım Derneğimizle ve Başkanımız Evren Olcay ile çeşitli değerlendirmelerde bulunduk. Kırım ile ilgili yaşanılan birçok sorun dile getirildi, bu bilgiler bizim için çok değerli. İletilen sorunları ve gerekirse çözüm önerilerimizi Dışişleri Bakanımız ve Delegasyon Başkanımız ile paylaşacağım. Ayrıca bir dahaki AKPM oturumu öncesi başkanımızdan özellikle Kırım ile alakalı konularda bilgi notu alacağım. Böyle hassas konular ile ilgili işbirliklerimizi ve iletişimimizi güçlü tutmamızın önemine dikkat çektik. Kırım hepimiz için çok hassas bir konu, sivil toplum ve devlet el ele verirse daha güçlü oluruz. Amacımız çözüm üretmek, bunu yaparken de uluslararası diplomasinin her aracını kullanacağız. Başkanımıza ve üyelerimize teşekkür ederim.”

Editör: TE Bilişim