AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay’ın ilçe gezileri kapsamında son durağı Mihalıççık’tı. Mihalıççık’ta 7 köye giden Prof. Dr. Günay ayrıca ilçe merkezinde de programlar düzenledi.

KADINLARLA MERKEZDE BULUŞTU

İlçe ziyaretinde ilk olarak Mihalıççık Kaymakamı Mesut Ateş’i ziyaret ederek ilçenin güncel durumu hakkında bilgi alan Prof. Dr. Günay daha sonra ilçe merkezinde bir kadın buluşması gerçekleştirdi. Kadınlardan ilçeye dair öneri ve isteklerini dinleyen Prof. Dr. Günay, ‘’Kadınlarımız ilçemizin, şehrimizin ve ülkemizin geleceğinde daha fazla söz sahibi olmalılar. Bugün burada Malıçlı hemşerilerimizle, kadınlarımızla buluştuk ve değerlendirmelerde bulunduk. Öneri ve isteklerini dinledim. Tek tek not aldım. İlçemizi, şehrimizi ve ülkemizi hep birlikte kalkındıracağız. Dürüst, çalışkan ve özverili kadınlarımıza teşekkür ediyorum.’’ Dedi.

7 KÖYDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Prof. Dr. Günay merkezdeki programlarının ardından köyleri ziyaret etmek üzere yola koyuldu. Bütün gününü ilçede geçiren Günay, Güce, Sorkun, Kavak, Çalçı, Çardak, Kavak, Sekiören ve Koyunağılı olmak üzere 7 köyde vatandaşlar ile buluştu, istek ve önerileri dinledi. Günay, ‘’Bizlerin görevi burada sizlerle beraber olmak. Sizin isteklerinizi, önerilerinizi dinlemek ve en önemlisi bu konular ile alakalı harekete geçmek. İlçelerimize ayrı bir önem verdiğimi her fırsatta dile getiriyorum. Ayrıca bu dönemde köylerimize de ziyaretlerimizi çoğaltmak halkımızla buluşmak en büyük isteğim. Yalnızca ulaşmak değil, köylerimizi dinlemek onların isteklerini hayata geçirmek istiyorum.’’ dedi.

SORKUN’DA ÇÖMLEK PİŞİRDİ, KAVAK’TA YANAN CAMİİ İNŞAATINI GEZDİ

Prof. Dr. Günay Sorkun Köyü ziyaretinde çömlek ocaklarına da gitti. Burada çömlek pişiren Günay, ‘’Yerel değerlerimiz ve kültürümüz bizlerin en büyük zenginliği. Bu değerlere sahip çıkmak en büyük görevimiz. Çömlek pişirmek ticari bir faaliyet olmasının yanı sıra bir sanat, sabır ve emek işi.’’ Şeklinde konuştu.

Kavak Köyünde yanan caminin yerine yapılan cami inşaatını gezdi. Kış mevsiminden önce faaliyete geçecek caminin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

KÖY KONAKLARINI GEZDİ

Prof. Dr. Günay ayrıca daha önceki ilçe ziyaretinde kendisine iletilen ve Günay’ın destekleri ve Belediye Başkanı İsmail Uysal’ın girişimleri sonucunda Çardak Köyü’ne kazandırılan köy konağını ziyaret etti. Köy halkı ile köyün güncel durumuna ilişkin köy konağında bir toplantı düzenledi. Prof. Dr. Günay konu ile alakalı ‘’Önceki ziyaretimde köy halkımız bana bir sosyal alan eksikliğinden bahsetmiş ve köy konağı talebinde bulunmuştu. Gerekli adımları hızlıca attık. Bu noktada Belediye Başkanımız İsmail Uysal’a teşekkür ediyorum. Burada hızlıca bir çözüm üretmiş olduk. Hep söylediğimiz gibi; bizim görevimiz sorunları, eksiklikleri, talepleri yerinde dinlemek ve bunlara çözümler üretmek. Halkımıza hizmet etmek. AK Parti olarak siyasetimizin temelinde bu var. Bugün burada köy halkımızla birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduk. Anadolu halkımızın samimiyeti,

içtenliğini çok yakından gördük. Bizleri çok güzel ağırladılar. Bunun için de ayrıca teşekkür ediyorum.’’ Şeklinde konuşu.

Editör: TE Bilişim