Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi üyesi olan Prof. Dr. Emine Nur Günay, AKPM bünyesinde
katıldığı son toplantıda, raportörler tarafından hazırlanan ve Türkiye’yi alenen olumsuz değerlendiren rapor hakkında tepkisini dile getirdi.
 
Rapor, Yanlış ve Gerçeklikten Uzak Bir Şekilde Kurgulanmış!
 
Konuşmasına; ele aldığımız raporda yanlış ve gerçeklikten uzak kurgulandığını düşündüğüm bir mesele hakkında fikirlerimi ifade etmek istiyorum diyerek başlayan Günay, bildiğiniz üzere Türkiye’de dokunulmazlıkların kaldırılması konusu, hem bu raporda hem de perşembe günü ele alınacak diğer raporda yer almakta ve Türkiye bu konuda mesnetsiz suçlamalara maruz kalmaktadır dedi.
 
Demokratik Gelişmeler İnsan Hakları ve Toplumsal Refah ile Artar.
 
Sözlerine, siyaset bilimi bizlere, demokratik gelişmenin insan hakları ve toplumsal refah ile beraber arttığını göstermektedir diyerek devam eden Günay, demokratik olarak kendini ifade edebilen bireyler, kendilerini şiddetten ve terörden soyutlamakta ve demokrasinin getirdiği ifade özgürlüğünden yararlanmaktadır dedi ve konuyu rapordaki Türkiye konusuna getirdi.
 
Türkiye’de Bunun Tam Tersi Bir Durum Mevcuttur!
 
Demokratik olarak kendini ifade edebilen bireylerin, kendilerini şiddetten ve terörden soyutlamakta olduğunu belirten Günay; “Özellikle raporda kastedilen parti olan HDP ve üyeleri, kendilerini terörden soyutlayamamışlar, sivil halka ve güvenlik güçlerine saldıran teröristlere maddi ve manevi desteklerini sürdürmüşlerdir. Söylemlerinde eli kanlı terör örgütünü ve eylemlerini övdükleri gibi, öldürülen teröristlerin cenazelerini siyasi bir gösteriye çevirmişlerdir.” diyerek, Türkiye’de bunun tam tersi bir durumun hakim olduğuna dikkat çekti.
 
Terörizmi Övmek ve Desteklemek Kabul Edilemez!
 
Günay, sözlerini tamamlamadan önce üyelere seslenerek; “Bu noktada üyelere sormak istiyorum. Sizin ülkenizden bir milletvekili, Paris’te ve Brüksel’de sivilleri katleden DAEŞli teröristlerin eylemlerini ve fikirlerini övse, bununla yetinmeyip cenazelerine katılsa nasıl hissedersiniz? Hatta bu eylem farklı milletvekilleri tarafından her terör eyleminin ardından defaten tekrar etse tepkiniz ne olur? Bunu demokratik haklar ve ifade özgürlüğü çerçevesinde mi değerlendirirsiniz yoksa böyle bir eylemi kabul edilemez bulduğunuzu mu deklare edersiniz?” dedi ve konuşmasını “Eminim vicdanı olan, yaşam hakkına ve terör saldırılarında hayatını kaybeden insanların mirasına saygı duyan tüm bireyler, terörizmi övmenin ve desteklemenin kabul edilemez olduğu fikrini paylaşacaktır. Sizlerden empati yapmanızı, raporu ve gelişmeleri bu çerçevede yorumlamanızı rica ediyorum. ” Sözleri ile tamamladı.
Editör: TE Bilişim