AK Parti Eskişehir Dış İlçelerden Sorumlu Koordinatör Vekil Prof. Dr. Emine Nur Günay ilçe ziyaretleri kapsamında Sarıcakayadaydı. Prof. Dr. Günay ilçe gezisinde İl Başkanı Zihni Çalışkan ve İl Yönetimi, Kadın Kolları İl Başkanı Özlem Ünalır ve yönetimi, İlçe teşkilatı ile  ilçe kaymakamı Muhammed Taha Canpolat ve İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Çam’ı da ziyaret etti. İlçenin mevcut durumu, vatandaşların genel istekleri ve ilçenin potansiyeli hakkında görüş alışverişinde bulunulan toplantılar sonrası, ilçede gerçekleşen projeler için Prof. Dr. Günay ilgililere teşekkür etti.

TOKİ İHALE TARİHİ MÜJDESİ

Prof. Dr. Günay, ilçede yapılacak 77  konutluk TOKİ projesi ile ilgili ihale tarihini vatandaşlar ile paylaştı. Prof. Dr. Günay, ‘’İlçemize yapılacak TOKİ projesi 19 Ekimde ihaleye çıkılıyor.  Hemşerilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum. İlçemiz kış başlamadan ilk etap doğalgaz bağlantısına da kavuşuyor. Amacımız hemşerilerimize yaşanabilir kırsal ortamı ve konforu sağlamak.”Şeklinde konuştu.

SON İKİ YILDA 120 MİLYON TLK YATIRIM

Prof. Dr. Günay, ilçedeki yatırımları ve projeleri incelerken “2018-2020 yılları arasında sadece bizim sarıcakaya için takip ettiğimiz konular arasında doğalgaz, Laçin Göleti, çevre temizliği için araçlar, alt yapı için asfalt malzeme yardımı, sosyal donatılar ve yeşil alanlar gibi projelerde 120 milyonluk yatırım getirdik. Bir ilçede yaşanabilmesi için önce alt yapı gerekli. Sarıcakaya Yolu hızla yapılıyor, yolda incelemlerde bulundum. TOKİ ile 77 konut geliyor. Doğalgaz ilçeye geldi. İnşallah Cumhurbaşkanımızın talimatları ve Hükümetimizin alt tapı ve üst yapı yatırımları ile en kısa zamanda farklı br Sarıcakaya görmek istiyoruz.” şeklinde açıklamada bulundu.

ZLERDEN ALDIĞIM GÜÇLE YOLUMA DEVAM EDİYORUM

AK Parti İlçe Danışma Toplantısında ilçe teşkilatı ile bir araya geldiler, değerlendirmeler yapııldı. 2023 için hedefleri, birlik ve beraberlik içinde çalışma kararlılığı vurgulandı. Daha sonra kadınlarla bir araya gelen Prof. Dr. Günay, ‘’Sarıcakaya kadınlarımızın, ak yaşmaklıkların bizlere verdiği değerin farkındayız ve her zaman desteklerini hissediyoruz. Başkaları gibi sırtımızı bir yerlere dayamadık, biz sırtımınızı Sarıcakaya’ya dayadık, milletimize dayadık. Sizlerden aldığım güçle yoluma devam ediyorum.’’ Şeklinde konuştu. Prof. Dr. Günay’ın takibi ve girişimleriyle açılan SAR-KOOP kadın girişimci kooperatifi yerel lezzetleri tüketiciler ile buluşturmayı amaçlıyor. İl Yönetimi ile SAR-KOOP’un üretim alanı ve mağazasını ziyaret eden Prof. Dr. Günay konu ile ilgili, ‘’SAR-KOOPun, Tarım ve Orman Bakanlığı desteği ‘Kız Kardeşim’ Projesi kapsamında eğitimlerini aldılar, yapılanması devam ediyor. Ürünleri Tarım ve Orman Bakanlığı’nın belirlediği standartlarda çıkmaya başladı. İnşallah başarı örneği olacak. Diğer ilçelerimizde de aynı oluşumları başlattık. Çalışkan ak yaşmaklı kadınlarımıza başarılar diliyorum. Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli’ye ve Bakan Yardımcımız Ayşe Ayşin Işıkgece’ye kadınlarımız adına teşekkür ediyorum.’’ Şeklinde açıklamada bulundu.

Editör: TE Bilişim