Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Kış Dönemi toplantısı için Strazburg’da bulunan Prof. Dr. Emine Nur Günay tüm ülkeleri pandemik salgınlara karşı ortak mücadeleye davet etti.

Tüm dünyayı teyakkuza geçiren corona virüsü ile Avrupa Konseyi olarak ortak mücadele etme ve bu tür salgınlarda bir sistematik geliştirmeye yönelik Prof. Günay bir önerge hazırladı ve Konsey Başkanlığına verdi. 

GÜNAY, AVRUPA’YI PANDEMİK SALGINLARLA ORTAK MÜCADELEYE DAVET ETTİ

Birçok ülkenin desteği ile ortak mücadeleye yönelik bir önerge hazırlayan Prof. Günay “Pandemik salgınlar tarih boyunca olmuş. Son 20 yıla baktığımızda 2003 yılında SARS, 2009 yılında İnfluenza A yani domuz gribi, Ortadoğu’da çıkan MERS-CoV, Ebola ve Zika virüslerine tanık olduk, binlerce hayat kaybedildi. Şimdi 2019-nCoV olarak tanımlanan yeni tip koronavirüsü Çin’de ortaya çıktı ve 22 farklı ülkeye yayıldı. Tüm dünyanın kabusu olan corona virüsünden 362 kişinin öldüğü ve 14.380 kişinin de enfekte olduğu biliyoruz. Ancak sayı artarak devam ediyor. Bir Avrupa Konseyi milletvekili olarak bu konuda ortak bir stratejinin geliştirilmesi ve mücadelede ortak bir yaklaşımın benimsenmesi gerektiğine inandığım için böyle bir girişimde bulundum” şeklinde konuştu.

ÖNERGEYE BÜYÜK DESTEK                                                                        

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisinde bir önergenin kabul edilmesi için beş ülke ve 20 milletvekilinin desteğine gerek var. Bu kapsamda açıklamada bulunan Günay “Önergeyi hazırlayan milletvekili tek tek destek imzalarını topluyor. Hangi meslektaşımdan rica ettimse hemen destek verdiler. Böylece 17 ülkeden 30 milletvekilinin imzası ile önergemizi teslim ettim. Amacım, 47 üyesi olan Avrupa Konseyi’nin pandemik salgınları önleme, kontrol etme ve tedavi geliştirme konularında bir sistematik geliştirmesi ve uluslararası arenada etkin rol oynamasıdır” ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilişim