Tarım ve Orman Bakanlığı’nın resmi verilerine göre, ülke ekonomisine yıllık 5.120 520 TL. katkı, 250 kişiye de istihdam alanı sağlanması hedeflenen ve depolanacak su ile 12,020 dekar zirai arazinin sulanmasını sağlayacak Gündüzler Barajı ödenek bekliyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü,  ödenek yetersizliği nedeniyle duran baraj inşaatının, bir an önce tamamlanması için, Tarım ve Orman Bakanı’na Eylül ayında verdiği yazılı soru önergesine,  4 ay sonra gelen cevap üzerine,  baraj inşaatını yerinde inceledi.

 Bakan Pakdemirli’den gelen yazılı cevapta,  betonarmesinin %23’ünün tamamlandığı ve çalışmaların devam ettiği söylenen barajda, uzun süredir çivi dahi çakılmadığını belirten Süllü, ne zaman bitirileceği sorusuna ise cevap alamadıklarını açıkladı. 

Dr. Jale Nur Süllü, Mayıs 2019 yılında bitirilmesi gereken barajın tamamlanmamasının, ülke ekonomisi ve bölge tarımı için büyük kayıp olduğuna dikkat çekerek iktidara çağrıda bulundu:  “Kanal İstanbul gibi çılgın rant projeleri yerine,  halkın derdine derman olacak yarım kalan projelere ödenek yaratarak tamamlayın”

Editör: TE Bilişim