Günyüzü ilçesinde bulunan Sakarya Şehitleri saygı anıtını ziyaret ettiklerini ve gördükleri manzara karşısında büyük üzüntü duyduklarını ifade eden MHP İl Başkanı İsmail Candemir, “Ya siz yapın ya da bırakın biz yapalım” dedi.

“Günyüzü ilçesinde bulunan Sakarya Şehitleri saygı anıtında, gönderdeki uğruna can verdiğimiz bağımsızlığımızın sembolü bayrağımızın yıpranmış hali, sökülmüş mermerler, kırılan çeşmeler, bozulmuş yollar ve kurumaya yüz tutmuş ağaçlar karşısında gözlerimize inanamadık” dedi.

“Dünyada tüm toplumlar tarihlerine, şehitlerine ve onların anısına yapılan anıtlara gereken önemi vererek sahip çıkarken, Günyüzü ilçemizdeki bu anıt harabe haldedir” diyen Candemir, açıklamasını şöyle sürdürdü: “2007 yılında Sakarya Meydan Muharebesinde şehit olan ceddimize saygı için belediye meclis kararı ile yapılan bu saygı anıtı 11 yılda bu hale nasıl gelmiştir. Geçen süreçte Günyüzü Belediyesinin sorumsuzluğu ve aymazlığı şehitlerimize ve tarihimize dolayısı ile Günyüzülülere büyük bir saygısızlıktır.”

BELEDİYE BAŞKANI ŞOFÖRÜNÜ GÖNDERDİ

Günyüzü Belediye Başkanı ile görüşmek istediklerini ancak karşılık bulamadıklarını söyleyen Candemir, “İlçe başkanlarımızla yaptığımız inceleme öncesi ve sonrasında sayın belediye başkanı ile görüşme isteğimiz taziye gerekçe gösterilerek kabul görmemiş. Muhterem belediye başkanı bize muhatap olarak şoförünü göndermiştir. Bu nezaketsizliği olay sonrası sayın AKP il başkanına bildirdik ve bu saate kadar kendisinden konu ile ilgili bir geri dönüş alamadık” ifadelerini kullandı.  

“Ya siz yapın ya da bırakın biz yapalım” diyen Candemir, “MHP Eskişehir Teşkilatları olarak bu saygı anıtındaki ayıbın kalkması için olayın yakınen takipçisi olacağız. Günyüzü Belediyesi bu saygı anıtına gereken düzenlemeleri yapmaması halinde gereğini MHP İl Başkanlığı olarak yapacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz” dedi.

İDDİALI PROJELERLE KARŞINIZA ÇIKACAĞIZ

Şehir ve ülke gündeminde Mart 2019 yerel seçimlerinin olduğunu söyleyen Candemir, bu konuda ise şunları söyledi: “Kavramların içinin boşaltıldığı, değerlerin eskitildiği, sözün anlamını yitirdiği günümüzde insana direk dokunan yerel yönetimlerde; yeni ve taze bir anlayışa, kararlı, önünü ve geleceğini görebilen bir harekete, onurlu bir mücadeleye, ayakları yere basan, yerli ancak çağdaş bilgilerle donanmış kadrolara, ufuk açıcı, gerçekçi program ve projelere ihtiyaç duyulmaktadır. MHP Eskişehir İl Teşkilatı olarak bu konudaki çalışmalarımız hızla devam etmekte, gerekli çalışma ekipleri kurulmakta şehrimizin sorunlarının tespiti ve çözüm yolları ile ilgili çalışmalar hızla sürmektedir. Yakın gelecekte iddialı projelerle hem siz değerli basın mensuplarının, hem de sevgili hemşerilerimizi karşına çıkacağız.”

Editör: TE Bilişim