Deva Partisi Genel Merkez Kurucular Kurulu Üyesi, Bölge Koordinatörü Merve Keleş Eskişehir’e geldi. Keleş,  Deva Partisi İl Başkanı İsmail Haşim Ateş ile birlikte yerel basınla bir araya gelerek ülke ve parti gündemine ilişkin konuştu.

Deva Partisi İl Başkanlığı’nda gerçekleşen buluşmada konuşan Keleş, şunları kaydetti: “Eskişehir’de olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum, 9 Mart 2020 tarihinde partimizi kurduğumuzda mevcut iktidarın devam etmeyeceğini görerek, Türkiye’nin ‘Deva’sını kurduk.  Türkiye’nin içinden geçtiği süreçte pandemi sonrasında en büyük sıkıntının ekonomi olduğunu düşünüyorum. Sarayın bütçesi arttırılırken çiftçi ve esnafa verilen desteklerde herhangi bir artış görmedik. Aksine olmayan işleri için vergi ödeyen esnaf, ciddi bir yük altında ve artık mücadele edemez noktaya geldi. Türkiye’de bir zihniyet değişimi yaşanmadıkça sorunların çözümü mümkün olmayacak. Hak hukuk ve adalet noktasında yapılması gerekenler var, bu alandaki sorunlar çözüldükten sonra ekonominin de rayına gireceğini düşünüyoruz. Önce hak hukuk özgürlükler noktasında bir rahatlama sağlayarak, doğru bir yol belirleyeceğiz ve böylece ekonomi ve diğer sorunlar da daha hızlı çözülecektir,

ATEŞ; “ERKEN SEÇİMİ ÖNGÖREREK ÇALIŞIYORUZ”

İl Başkanı Haşim Ateş ise Eskişehir’in bir öğrenci kenti olmasından kaynaklanan pek çok sorun yaşadığını aktararak, şunları söyledi: “Eskişehir’de ekonomik buhranı çok derinden hissediyoruz. Esnaf çok zorda, kapanan pek çok işletme var, bu ekonomik sorunlar toplum sağlığını da çok olumsuz etkiliyor. Eskişehir’de Deva Partisi olarak teşkilat çalışmalarına devam ediyoruz, hızla ilçelerde teşkilatlanma çalışmalarına devam ediyoruz, halkın bize teveccühü çok güzel. Ülkenin içinde bulunduğu bu mutsuzluk iklimini değiştirecek ve herkesin güvendiği bir genel başkana sahip bir parti olduğumuzu görüyorum. Bir erken seçimi öngörerek, hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Türkiye’de 43 ilde kongrelerimizi tamamladık, 81 ilde il başkanlarımızı belirledik, burada da ilçelerimizdeki teşkilatlanmayı tamamlayacağız. Genel başkanımız, güçlendirilmiş parlamenter sistemi önceliyor, bunun yol haritası belirlendi, muhalefet partileri ile bunun istişareleri yapılıyor, bu çok hayati bir konu, bizim kör, topal işleyen bir demokrasimiz varken bugün onu da yitirdik, önce halkımıza bunu anlatacağız, çünkü en çok buna ihtiyaç var, adalet sistemimiz çok örselenmiş durumda önce bunlar onarılacak.”

Editör: TE Bilişim