Cumhuriyet Halk Partisi Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar 04.02.2021 tarihinde gerçekleştirilen Odunpazarı Belediyesi Meclis Toplantısı’nda yaşananlar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çınar, “04.02.2021 tarihinde gerçekleştirilen Odunpazarı Belediyesi Meclis Toplantısı’nı AKP’li ve MHP’li meclis üyeleri, Türkiye’nin problemlerinin konuşulması dolayısıyla terk etmişlerdir. Odunpazarı Belediye Meclisi yerel bir meclistir. Ancak yerel meclis olması, Türkiye’nin hayati problemlerinin bu mecliste konuşulamayacağı anlamına hiçbir zaman gelmez. Odunpazarı halkı Türkiye gündeminden kopuk yaşayan, Türkiye siyasetinde yaşananlardan etkilenmeyen bir halk değildir.

Tam aksine Türkiye gündemi Odunpazarı halkının da gündemidir ve Türkiye’nin kötü yönetilmesinden Odunpazarı halkı da birinci derecede etkilenmektedir.  Belediye Başkanımız Kazım Kurt’un dile getirdiği ‘Boğaziçi olayları’ ve ‘anayasa’ konu başlıkları şu anda ülkemizin başta gelen gündem maddeleridir. Şu anda hepimizi derinden etkileyen adaletsizlik, ekonomik darboğaz ve baskı ortamı ülkenin son derece kötü yönetilmesinden kaynaklanmaktadır. Belediye meclisinde bunları dile getirmek o mecliste bulunan herkesin en tabii hakkıdır. Ancak mecliste ülkemiz geneline yayılmış haksızlıkların, hukuksuzlukların konuşulmasına tahammül edememek ise enteresan bir durumdur.

 Bu vesileyle Odunpazarı Belediyesi Meclisi’ndeki muhalefet grubuna bazı hatırlatmalar yapmak isteriz:

  • Yerel meclislerde zaman zaman önemli genel gündem maddeleri de tartışılıp konuşulabilir.
  • Türkiye’nin kötü yönetilmesi, yargı bağımsızlığının ortadan kalkması ve bununla beraber gelen ekonomik kriz Odunpazarı halkını da derinden etkilemektedir.
  • Belediye Başkanımız Sayın Kazım Kurt, Hükümet’in genel politikaları sebebiyle dara düşmüş esnafın elinden tutmakta ve yerel ölçekte yardımcı olmaktadır. Yani hükümetin yarattığı genel bir probleme, bu bizim gündemimiz değil denmemiş ve elden gelen çözüm hayata geçirilmiştir. 

Odunpazarı Belediye Başkanımız Sayın Kazım Kurt bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilçemizin ve halkımızın tüm sorunlarıyla yakından ilgilenmeye ve çözmeye devam edecektir. Ancak bununla birlikte Cumhuriyeti, adaleti ve laikliği de savunmaya devam edecektir. Çünkü bu değerler halkımızın ve ülkemizin sahip olduğu en önemli değerlerdir.

Sevgi ve saygılarımızla…”

Editör: TE Bilişim