CHP Parti Meclisi Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, ilçe ziyaretlerine Beylikova ile devam etti.

 Eskişehir İl Yönetim Kurulu Üyesi Yalçın Komşu'nun da eşlik ettiği ziyaret, ilçe örgütü ve kadın kollarıyla toplantı ile başladı. CHP Beylikova ilçe yönetimi ile buluşmasında 7 Haziran sonrası süreç ve koalisyon görüşmelerinden söz eden Milletvekili Prof. Dr. Usluer'e Beylikova ilçe yönetimi ve kadın kolları “Biz çalışmaya hazırız” dediler. Beylikova halkının genel seçim sonrası belirsizlikten yakındığını ve alt üst olan ekonominin insanları zorladığını belirten partililer, “AKP bu defa sandıkta hak ettiği dersi anlayacağı şekilde alacak” dediler.

 AKP SEÇİM SONUCUNDAN DERS ÇIKARTAMADI

 Örgüt toplantısı sonrası kahvede vatandaşlarla buluşan Milletvekili Prof. Dr. Usluer, vatandaşların taleplerini ve şikayetlerini dinledi. Beylikovalı vatandaşlar Güneydoğu'da akan kanın bir an önce durmasını dilediklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şehit cenazelerinde siyaset yapmasını, Enerji Bakanı’nın en büyük amacının şehit olmak olduğunu söylemesini eleştiren Beylikovalılar “Eğer bu sözlerinde samimi iseler kendi çocuklarını yollasınlar askere” dediler.

Milletvekili Usluer 1 Kasım'da yapılacak erken seçim kararının esas karar vericisinin Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu, seçim kararından önce seçim tarihinin Cumhurbaşkanı talimatıyla YSK tarafından açıklandığına dikkat çekerek, “Vatandaşlarımız oynanan oyunun farkında. CHP olarak koalisyon hükümeti kurulması adına elimizden geleni yaptık. Siyaset toplum için toplum yararına yapılır. Ancak 13 yıldır ülkeyi canının istediği gibi yöneten zihniyet, seçim sonucundan ders çıkartamadı. İktidar sarhoşluğundan belli ki 1 Kasım'da uyanacak, bir daha bu milletin onlara ülkeyi yönetme şansı vermeyeceğini anlayacaklar” dedi.

 “AKAN KANI DURDURUN”

 CHP olarak önce Türkiye dediklerini tekrarlayan Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, 1 Kasım'da hedeflerinin Türkiye'de birinci parti olmak olduğunu belirterek, Anayasa, eğitim, ekonomi, dış politika ve terör sorununun çözümünün öncelikleri olduğunu belirtti. Beylikova'da esnaf ziyaretinden sonra Uzunburun mahallesine (köyüne) geçen Milletvekili Prof. Dr. Usluer, köylünün yakın ilgi ve sevgisi ile karşılandı. Tek tek Beylikovalılarla tanışan ve açık havada onlarla oturup, sohbet eden Usluer'e köylüler, yerel yönetim yasasından şikayet ettiler. Vatandaşlar, “Bir gecede köy mahalle olmaz. Biz köyümüzü geri istiyoruz” dediler. Yaşlı bir köylünün Milletvekili Usluer'in elini tutarak “Evladım akan kanı durdurun. Ben 85 yaşına geldim böyle siyaset görmedim. Bunlarda acıma duygusu kalmamış, derken gözyaşlarını tutamaması ise herkese duygulu anlar yaşattı.

Köyün sorunlarını ve sıkıntılarını tek tek not alan Milletvekili Usluer, geç saatlerde Eskişehir'e döndü.  

Editör: TE Bilişim