CHP Parti Meclisi Üyesi ve Eskişehir milletvekili her gün bir ilçede CHP örgütü ve vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor.

Alpu ilçesine giden Milletvekili Prof Dr Gaye Usluer ilk olarak  ilçe örgütü binasında CHP İlçe Başkanı İbrahim Aydöre ve yöneticiler ile buluştu. 7 Haziran seçimleri sonrasında başlayan ve Cumhurbaşkanı tarafından ' erken seçim ' ilanı sonuçlanan süreci anlattı. Usluer, Cumhurbaşkanının koalisyon hükümeti kurdurmama ve erken seçim  kararını 8 Haziran'da almış olduğunun anlaşıldığını söyledi. Koalisyonların siyasette uzlaşma ve toplumsal barış adına çok önemli olduğuna dikkat çeken milletvekili Usluer, "Halk öfke siyasetinden ve toplumun kutuplaştırılmasından bıktı. Huzur istiyor, birlik beraberlik istiyor"dedi. 7 Haziran'da AKP'nin kaybetmesi ile sonuçlanan süreçte terörün yeniden ortaya çıkışının manidar olduğuna da değinen milletvekili Usluer, "Biz CHP olarak meclisi olağan üstü toplantıya çağırdık. Terörü araştırma komisyonu kurulması için önerge verdik. Bu önergemiz AKP ve MHP'li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Bu ne yaman çelişkidir. Hem analar ağlamasın diyeceksiniz, hem terör bitsin isteyeceksiniz hem de terörün araştırılmasından rahatsız olacaksınız. Erken seçim sürecinde AKP ve MHP bu tavırlarını vatandaşa nasıl izah edecekler merak ediyorum"dedi.

ESNAF VE KAHVEHANE ZİYARETLERİ

İlçe örgütü toplantısından sonra yöneticilerle birlikte Alpu'da ziyaretlerde bulunan, esnaf ve kahvehaneleri ziyaret eden Usluer vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaştı. Güler yüzü ve mütevazi kişiliği ile alışılmışın dışında milletvekili profili çizen Usluer kahvehanelerde oturarak vatandaşlarla sohbet etti. Konu erken seçim, ekonomik sıkıntılar ve işsizlikti. 7 Haziran seçimleri sonrasındaki süreçler hakkında Usluer'e sorular soran Alpu'lular, "Erken seçimde Milli İrade'nin nelere kadir olduğunu göreceklere dediler. Vatandaşlar, özellikle  terör nedeniyle 50 günde 60'a yakın şehidimizin olması, Suruç katliamında 34 vatandaşımızın yaşamını yitirmesi nedeniyle duydukları öfke ve acıyı dile getirdiler. Alpu'lu vatandaşlar pancar üretimindeki sorunları da aktararak yenilenen seçim sonrasında konuyla ilgili destek beklediklerini söylediler.

Alpu'lular Usluer'e ziyareti için teşekkür ederken, sık sık Alpu'ya beklediklerini söylemeyi de ihmal etmediler.

Editör: TE Bilişim