Emek Partisi Eskişehir İl Sekreteri Yahya Kaya, haftalık basın toplantısında Ekmek almaya gidiyoruz, eve cenazemiz geliyor, Ekmek parası kazanmaya gidiyoruz, eve cenazemiz geliyor, Cenazeye gidiyoruz, eve yine cenazemiz geliyor!”diyerek son dönemde yaşanan ölümler nedeniyle tepki gösterdi.

 

Okmeydanı’nda  evli ve bir çocuk babası olan Uğur Kurt’un, cenaze kaldırmak için geldiği Okmeydanı Cemevi’nde polisler tarafından katledildiğini kaydeden Kaya, “Olaylar sırasında bir yurttaşımız daha hayatını kaybetti. Aynı gün içerisinde, Başbakan Erdoğan TOBB Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada “Ben diktatör olsam sokağa çıkamazsınız” diyordu. Okmeydanı’nda yaşanan polis cinayeti göstermiştir ki; Erdoğan’ın sözleri aslında bütün bir halkı, tüm emek ve demokrasi güçlerini hedef almaktadır. Başbakan bununla da yetinmemiş ve bütün bu yaşananların üzerine “polis nasıl sabrediyor, anlamıyorum” diye basına beyanat vermiştir. Bu sözler çok açıktır ki; polise, sokağa çıkana kurşun yağdırma yetkisi vermektedir. Halka gazla, tomayla, silahla saldırılması talimatlarını veren valiler neredeyse ödüllendirilmiş, terfi ettirilmiştir. 

Gezi sürecinde katledilen gençlerimiz yetmezmiş gibi hükümet, sürekli bir biçimde, polis ve devlet şiddetini arttırmaktadır. Son olarak Soma işçilerinin haklarını savunmak için orada bulunan avukatlara uygulanan zulüm bunun en açık kanıtı olmuştur. Maden işçilerini açıkça toplu bir katliama gönderenler el üstünde tutulurken, ülke çapında bu katliamı lanetlemek için sokağa çıkanlara polis her yerde acımasızca saldırmaktadır. İşçi ve emekçilerin, demokrasi isteyenlerin, Alevi ve Kürtlerin talepleri devlet terörüyle püskürtülmek istenmektedir. Sokakları ve meydanları halka kapatmak isteyen iktidar, yargısız sokak infazlarına başvurarak, kitlelere kurşun yağdırarak son derece tehlikeli bir politikayı devreye sokmuş bulunmaktadır. Amaç halkı provoke etmek ve sokakları polis şiddetiyle terörize etmektir.

 

Hükümet ve devlet halka şiddet uygulamaktan derhal vazgeçmeli, polis katliamlarına derhal son verilmelidir! Bunun bir kanıtı olarak da katliamlara imza atanlar ve halka kurşun yağdıranlar derhal tutuklanmalı ve yargı önüne çıkarılmalıdır.

 

Hayatını kaybeden iki yurttaşımızın acısını paylaşırken ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Bütün emek, demokrasi ve özgürlük güçlerini birleşmeye, baskı ve şiddet karşısında mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz.”dedi.

 

 

 

Editör: TE Bilişim