İyi Parti Eskişehir İl Örgütü,  kömürlü termik santrallerin doğaya ve canlı yaşamına etkilerini, Eskişehir’in karşı karşıya kalacağı riskleri ve yerine ikame edilmesini önerdiğimiz enerji temin sistemlerini gösterir görseller açacak sergi ile sergileyecek.

İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Mehmet Ektaş,  Alpu ovasına kurulması planlanan kömürlü termik santrale karşı ortaya konulan net tavra rağmen projeden vazgeçildiğine dair iktidar sahipleri tarafından bugüne kadar hiçbir beyanda bulunulmadığını belirterek; “Eskişehir kamuoyu, seçimin hemen ertesinde, mahkemelerin yürütmeyi durdurma kararlarına rağmen ovada sondaj çalışmalarına başlanılmasını üzülerek izlemiştir.

 Eskişehir halkının büyük bir kısmı, kömürlü termik santralle ilgili verdiği mücadelenin aslında bir yaşam mücadelesi olduğunun bilincindedir. Bu bağlamda belli bir seviyede farkındalık da oluşmuştur” dedi.

Eskişehir halkının kararlılığı, geleceğini ve yaşamını koruyacağını ifade eden Ektaş şunları söyledi:

“Bu nedenle, oluşan farkındalığı geliştirmek, kararlı, sürekli ve pozitif mücadele zeminini pekiştirmek amacıyla partimiz tarafından “yaşamı seç, kömürlü termik santrale dur de” temalı açık hava sergisi planlanmıştır.

21.Haziran Cuma günü saat 11:00’de Hoşnudiye Mahallesi Siloönü Ulus Anıtı yanında bulunan parkta açılacak ve 23.Haziran Pazar günü 20:00’a kadar açık kalacak sergimizde, kömürlü termik santrallerin doğaya ve canlı yaşamına etkilerini, Eskişehir’in karşı karşıya kalacağı riskleri ve yerine ikame edilmesini önerdiğimiz enerji temin sistemlerini gösterir görseller sergilenecektir.

Sayın halkımızı sergimize katılmaya, verecekleri destekle kararlılıklarını göstermeye davet ediyoruz.”

                                                                                                                            

Editör: TE Bilişim