Hazırlayan: Gökhan Koçal

Fotoğraflar: Tuğba Koçal

24 Haziran erken seçim kararının açıklanmasının ardından esgazete olarak ilçelerde seçmenin  görüşünü almaya başladık.  İlk yerleşimi Hititlere kadar dayanan, geçimi tarım ve hayvancılık olan, genç nüfusun neredeyse olmadığı, 1953 nüfuslu Han’da 24 Haziran seçimlerinin nabzını tuttuk. Mazota gelen zamlardan bıkan Hanlılar, 24 Haziran’dan sonra zamların olmadığı, huzurlu bir Türkiye istediler.

Bekir Güneş –Esnaf

Şikayetimiz zamlar. Mazota, benzine gelen zamlar bizi olumsuz etkiledi. 24 Haziran seçimlerinden sonra savaşların bittiği, huzurlu bir Türkiye umuyoruz.

Erdoğan Bayram- Esnaf

Hükümetimizden memnunum. Güzel icraatları var. Erken seçim kararı alınması yerinde oldu.  İnşallah 24 Haziran’dan sonra her şey daha güzel olur.

İzzet Demir- Emekli

Memleket iyiye gitmiyor. Ülke iyi yönetilmiyor. Biz Hanlılar olarak demokrasi istiyoruz. Demokrasinin olmadığı yerde hiçbir şey olmaz. Milletvekili adayı olacaklardan istediğimiz bizim sorunlarımıza çözüm bulmaları. Seçim öncesi buraya gelen her aday vaatte bulunuyorlar, seçim sonu uğramıyorlar. Ondan sonra göremiyoruz kendilerini. Vatandaşın alım gücü kalmadı. Etin kilosu olmuş 50-60 lira. Şuan ki yönetimden memnun değilim.

Mustafa Ayten-Çiftçi

Geçim kaynağımız çiftçilik. Bu döneme kadar ağır bir ekonomik buhranla karşılaşmadık. Mazota, gübreye gelen zam çiftçiyi bitirdi. Biz tarlayı süremiyoruz. Sattığımız üründe para etmiyor. Çok ağır koşullardan geçiyoruz. Biz çiftçi olarak hükümetten memnun değiliz.

Burhan Sağdıç- Esnaf

Daha dünya üzerinde böyle hükümet gelir mi? İşleyiş çok güzel. Hükümetimizden memnunuz. Eğer Recep Tayyip Erdoğan olmasaydı dünya battıydı. Allah razı olsun kendisinden. Zamları eleştiriyorlar. Tabi ki zam olacak. Kaçıncı asırda yaşıyoruz. Dünya bizimle savaş ediyor. Bu hükümetten daha iyi çalışan bir hükümet görmedim. Bu hükümetten Allah razı olsun.

Abdullah Özçamur- Marangoz

İlk önce Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın gitmesini istiyorum. Memnun değilim. Hayat şartları iyice pahalılaştı. Mazot oldu 6 lira. Elektrik zamlandı. Dükkan var,  kapalı. Kilit vurduk kapısına. İş yok. Nasıl memnun olayım.

Muhammet Genç- İşsiz

Kartal doğumluyum. Babamın işi dolayısıyla buraya geldik. Bu hükümetin en çok zararını gören bizleriz. İş ortamı yok.  Bizim için seçimin bir önemi yok. Han’da nüfus bitti. Siyasi baskılar çok.

Osman Başaran- Emekli

Adayları bekliyoruz. Gelsinler vaatlerini sıralasınlar. Hoşumuza gidene oyumuzu vereceğiz.

Aziz Şanlı-Emekli   

Ülke olarak huzur istiyoruz. Zamların artık önüne geçilsin. Oğul evlendireceğiz altın almaya gidemiyoruz. Her şey almış başını gidiyor. Geçim anca ucu ucuna getiriyoruz. Zordayız. İyi bir hayat yaşamıyoruz.

Editör: TE Bilişim