CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer,  tutuklu milletvekili Enis Berberoğlu ile dayanışma için gittiği İzmir'de, Eskişehirliler'in kurduğu sivil toplum örgütlerini ziyaret etti.

Eskişehirliler Derneği (ESDER) İzmir Şubesi ile Anadolu Kültürünü Sevenler Vakfını (AKSEV) ziyaret eden Çakırözer, “24 Haziran’da hayalimiz ve mücadelemiz İzmir ve Eskişehir gibi bir Türkiye yaratmaktır” dedi. ESDER ve AKSEV üyesi İzmirli Eskişehirliler, 24 Haziran seçimlerinde Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in Cumhurbaşkanı adaylığını destekleyeceklerini açıkladılar.

İZMİR’DE ESKİŞEHİR BULUŞMASI

Maltepe Cezaevinde 314 gündür tutuklu bulunan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ile dayanışma için kitaplarını diğer CHP milletvekilleriyle birlikte İzmir Kitap Fuarı’nda imzalayan Çakırözer, İzmir’de yaşayan Eskişehirlilerle de bir araya geldi.

Karşıyaka semtindeki dernek lokalindeAKSEV Başkanı Yaşar Özcan ve ESDER Başkanı Bülent Akböre ve üyelerle bir araya gelen Çakırözer, ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, 24 Haziran’da yapılacak seçimleri değerlendirdi.

SONSUZA DEK YAŞATACAĞIZ

Çakırözer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 98’inci yılını kutlayarak, “ Büyük Önderimiz Atatürk’ün bizlere armağan ve emaneti Cumhuriyetimizi sonsuza denk yaşatacağız. 24 Haziran’da bu ülkeyi yeniden parlamenter demokrasiye ve güçler ayrılığının işlediği bir hukuk devletine  hep birlikte döndüreceğiz. Hayalimiz Türkiye’yi  Eskişehirimiz gibi, İzmirimiz  gibi çağdaş bir ülke yapmak. Tüm mücadelemiz bunun içindir” dedi.

İYİ PARTİ’YE DESTEK, DEMOKRASİYE HİZMET

Çakırözer İyi Parti’nin seçimlere girebilmesi için 15 CHP milletvekilinin istifasına ilişkin de şu değerlendirmeyi yaptı:

“AKP ve MHP halkın iradesini engellemek için demokrasiye kumpas kurmak istediler. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla bu 15 arkadaşımız çok büyük fedakarlıkla bu kumpası boşa çıkardılar. CHP’nin bu tavrı demokrasiye hizmettir. Halkın iradesinin temsiliine hizmettir. 24 Haziran’da tüm bu kumpaslar ve kumpasçılar halkımız tarafından devrilecek”

İZMİR’DEN ‘BÜYÜKERŞEN OLSUN’ MESAJI

Sohbet sırasında söz alan ESDER ve AKSEV üyeleri, Cumhurbaşkanlığı adaylığı için ismi geçen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof.Yılmaz Büyükerşen’e desteklerini ifade ederek, “CHP’nin Cumhurbaşkanlığı adayı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu olmalı. Ancak eğer o kendisi olmayacaksa gönlümüzden geçen tek isim Yılmaz Hocamızdır (Büyükerşen). Hocamıza İzmir’den her türlü desteği vermeye hazırız “ değerlendirmesini yaptılar.

Çakırözer de “İzmir’de gördüğümüz bu tablo Eskişehir’den farksız. Sizlerin bu görüşlerini Yılmaz Hoca’mıza ileteceğim. Ben de Yılmaz Hocamızın aday gösterilmesi durumunda, herkesin desteğini sağlayacağına ve bu onurlu görevi en iyi şekilde yapacağına inananlardanım. Adayımızın ismini diğer partilerle de istişare ederek parti yönetimimiz  belirleyecek. Partimizin belirleyeceği adayın arkasında hepimiz kenetleneceğiz” dedi.

MECLİS’E DAVET

Çakırözer Vakıf Başkanı Yaşar Özcan ve ESDER Başkanı Bülent Akböre ile iki örgütün üyelerini Eskişehir’e ve Ankara’ya davet etti. Çakırözer, “Burada sizlerle bir araya gelmek benim için bir onur. Gördüğüm konukseverliği asla unutmayacağım. Sizleri hem Meclis’te hem de Eskişehirimizde ağırlamak da benim için büyük mutluluk olacak” dedi.

Editör: TE Bilişim