Demokrat Parti Eskişehir Örgütü’nü ziyaret eden Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataz, referandumda sağlanan birlikteliğin güçlendirilerek sürdürülmesini istedi.
Referandum sonrasında teşekkür ziyaretlerini sürdüren Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, bu kapsamda dün Demokrat Parti’yi ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Ataç, “Referandumda güzel bir birliktelik oluştu. DP, SP ve CHP’nin birlikte çalışması çok önemliydi. Eskişehir de bu konuda görevini layıkıyla yaptı. Referandum sonucu çok iyi okunmalı. Hayır daha bitmedi, yeni başlıyor. Önümüzde 2 yıl gibi bir süre var. Bu hayırı güçlendirmemiz lazım. 2019’da başkanlığı almamız lazım. Bu nedenle bu yürüyüş, aydınlığa yürüyüştür. Daha çok yan yana, el ele yürümeliyiz” dedi.
DP Odunpazarı İlçe Başkanı Hüseyin Özcan, Eskişehir’deki hayır platformu ekibinin ve siyasi partilerin azımsanmayacak bir oy aldığını belirterek “DP’nin hala bir ağırlığının olduğu da unutulmamalıdır” diye konuştu.
Referandumda yaşanan birlikteliğin örnek olması gerektiğini kaydeden eski Milletvekili Fevzi Yalçın’da, “DP’nin referandum sırasında dik duruşu, siyasi partilerin kimliklerini korumasını sağlamıştır. Referandum sonrasında açık oy gizli tasnif ilkesi YSK tarafından kirletilmiştir. Seçmen iradesinin çarpıtılması ise kabul edilemez. Bugün Türkiye’de bir ilk yaşanıyor. Cumhurbaşkanı partili cumhurbaşkanı oluyor. Herkesin cumhurbaşkanı, bugünden itibaren benim cumhurbaşkanım değildir” ifadelerini kullandı.
                                                           
 
 
 
 
 
Editör: TE Bilişim