Milliyetçi Hareket Partisi Eskişehir İl Başkanı Oğuz Sever, koalisyon çalışmaları  ve seçim hükümeti ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak AKP’nin Dolmabahçe’de HDP’ye ‘Evet’ ama MHP’ye ‘hayır’ dediğini söyledi.

Türkiye’nin nefes almakta zorlandığını vurgulayan MHP İl Başkanı Sever, “Demokrasi tökezlerken, milli irade kundaklanmaktadır. Bölücü terör örgütünün hain eylemleri ülkemizi kana bulamaktadır. Türk milleti yaslıdır ve şehitlerine ağlamaktadır. Anaların yüreği evlat acısıyla yanmaktadır. Böylesi bir dönemde ülkemiz yeniden bir seçim atmosferine girmiştir” dedi.

Sever, Türkiye’nin namlunun ucunda seçim yapacağını, buna rağmen Recep Tayyip Erdoğan’ın arzu ve emeli gerçekleştirilerek genel seçimlerinin yenilenmesinin kararlaştırıldığını öne sördü. AKP ile yapılan koalisyon görüşmelerine de değinen MHP İl Başkanı Oğuz Sever, sürdükleri 4 şarta AKP’nin hayır dediğini hatırlatarak “Dolmabahçe’de HDP’ye evet diyen AKP, MHP’ye hayır demiştir. Biz Anayasa’nın ilk dört maddesine sahip çıkalım dedik, AKP itiraz etti. Biz ihanet süreci bitsin dedik, AKP karşı çıktı. Biz rüşvetçilerin yakasından tutalım, 17-25 Aralık’ın hesabını soralım dedik, AKP oralı bile olmadı. Biz parlamenter demokrasiyi ve kuvvetler ayrımını koruyalım dedik, AKP üç maymunu oynadı. İmralı canisinin 10 maddelik ihanet metnine yeşil ışık yakanlar, MHP’nin ilkelerini konuşmayı bile denemedi. Şimdi elinizi vicdanınıza koyun ve düşünün; devamlı bize hayır diyen, koalisyon kurmamak için bin dereden su getiren bir partiyle nasıl ortaklık kuralım, nasıl tamam diyelim” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim