CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer 2’nci İnönü Zaferi’nin 97’nci yılı kutlamaları vesilesiyle yayınladığı mesajında, “Kurtuluş Savaşımızın en önemli zaferlerinden biri olan 2. İnönü Zaferi’nde vatanı için mücadele etmiş Muzaffer Komutan İsmet İnönü ile silah arkadaşlarını ve askerimizin her daim yanında olmuş İnönü halkını saygı ve minnetle anıyorum. Hem İsmet İnönü hem de İnönü Zaferi tarihte sonsuza denk yerini koruyacaktır” dedi.

2. İnönü Zaferi’nin Kurtuluş Savaşının en önemli kilometre taşlarından biri olduğunu vurgulayan Çakırözer’in mesajı şu şekilde;

 İnönü zaferi Kurtuluş Savaşı’nın en önemli zaferlerindendir.  Ordumuzun batı cephesinde ikinci kez zafere ulaşması gerek yurt içinde gerekse yurt dışında büyük yankı uyandırmıştır. 2. İnönü Zaferi ülkemizde büyük bir sevinç ve coşku ile karşılanırken kurtuluş umudunu da canlandırmış, Anadolu’nun diğer şehirlerine umut olmuş, Milli Mücadele’ye ışık yakmıştır. İkinci İnönü Savaşı'nın bir diğer önemli sonucu da bu zaferle Cumhuriyete giden yolun açılmış olmasıdır. Kendi ülkesinde özgür ve bağımsız bir şekilde yaşamak isteyen halkımız gösterdiği emsalsiz kahramanlık ile bu zaferi kazanmış, bu topraklar üzerindeki iradesini en açık şekilde göstermiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle, bizlere bağımsız, demokratik, laik bir ülkeyi miras bırakan başta Mustafa Kemal Atatürk ile Garp Cephesi Komutanı İsmet İnönü ve mücadele arkadaşları olmak üzere, vatanı için dün olduğu gibi bugün de hiç düşünmeden seve seve canını veren tüm şehitlerimize rahmet diliyor, sevgi ve şükranlarımı sunuyorum.

Hem İnönü Zaferlerinin Muzaffer Komutanı İsmet İnönü hem de İnönü Zaferleri tarihteki yerini sonsuza denk koruyacaktır.

Editör: TE Bilişim