Saadet Partisi İl sekreteri Yaşar Saylısoy emeklilerin sorunlarına değinerek, emeklisine insanca bir yaşam sağlamak devletin görevi olduğunu söyledi.

Ülkemizde devletin böyle bir görevinin olduğunu ya düşünmediğini ya da ‘imkanım bu kadar’ diyerek işin içinden çıkmayı tercih ettiğini belirten Saylısoy, “Elbette her emekli emekliliğini rahat bir şekilde yaşamak ister. Bunun içinde alacağı emekli ücretinin yeterli olmadığını söylemeye gerek yok” dedi.

Emeklilerimi Avrupa ülkelerinde emeklilerle karşılaştırmak gerçekçi olmadığını belirten Saylısoy, Avrupa emeklilerin ülkemize gelip yazlık alabildiklerini ihtiyaç duymayanlarında bir yazlık kiralayıp altı ay ülkemizde geçirebildiklerini ifade etti.

SP İl Sekreteri Yaşar Saylısoy emekli olan insanların çalıştıkları zamandan az olan bir ücretle geçinmek zorunda kaldıklarını belirterek “ Emeklilerimize birikim yapıp yapmadığı sorulunca da alınan cevap yüzde 89’unun birikim yapmadığı, ayrıca emeklilerin büyük oranda konut borcu dışında kredi kartı borcu olduğu görülmüştür. Emeklilerimiz çalışırken de emekli olduklarında da öncelikli olarak hayati ihtiyaçlarına ayırıyor. Sadece emeklilerimizin değil çalışanların da bilhassa asgari ücretle çalışanlarda aynı durumda. İktidar ve muhalefeti ile siyasilerin ülke sorunlarına kafa yormaları, işin bu boyutu ile de üzerinde yoğunlaşmaları gerekiyor. Laf dalaşı kolaylarına geliyor. Çözüm üretmeye çalışanların sesi de mecliste olmadıkları için sesleri topluma pek duyurulmuyor” diye konuştu. 

 

Editör: TE Bilişim