Eskişehir’in Mihallıçcık ilçesinde yurttaşlarla bir araya gelen CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Meclis’te görüşülmekte olan tasarıda yer alan ve yaklaşık 1.5 milyon çiftçinin tarlasını sulamada kullandığı devlete ait su kaynaklarının özel sektöre devredilecek olmasına tepki gösterdi.

Hükümetin pek çok alanda özeleştirme kararı alarak, ülke kaynaklarını satışa çıkardığını söyleyen Çakırözer “Şeker Fabrikalarımız için özelleştirme kararı alan, meraları yok eden hükümet şimdi de suyumuzu satışa çıkarıyor. Su özel sektöre verilirse sulama birlikleri ortadan kalkar. Çiftçi tarlasını sulayamaz, satmak zorunda kalır. Her şeyi sattınız, suyumuza dokunmayın” dedi.

1 LİRALIK YATIRIM YOK

CHP’li Çakırözer Eskişehir’in Mihallıcçık ilçesinde ve köylerde yurttaşlarla bir araya geldi, çiftçinin, esnafın talep ve sıkıntıları dinledi. Çakırözer’e İlçe Başkanı İsmet Taner, ilçe yönetimi ve Odunpazarı Meclis üyesi Yavuz Metin de eşlik etti. Bölge halkı hükümetin Mihallıcçık’a yatırım yapmadığını dile getirerek, “Biz çiftçiler yeterli teşvik alamıyoruz. Hükümet bu yıl buraya 1 liralık yatırım yapmadı. Artık bizi görmezden gelmeyin” dedi.

MİHALLIÇCIK YATIRIM BEKLİYOR

Hükümete Mihallıçcık halkının sesine kulak verilmesi çağrısında bulunan Çakırözer, “Hükümet Mihallıçcık’ta çiftçinin, esnafın sesine kulak vermeli. Ülkesi için üreten çiftçimiz desteklenmeli. Mihallıçcık’a, Eskişehirimize daha fazla yatırım yapılmalı” diye konuştu.

Hükümetin çiftçiyi desteklememesini eleştiren Çakırözer, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda görüşülmekte olan yasa tasarısında yer alan devlete ait su kaynakları özel sektöre devredilmesine ilişkin maddeye de tepki gösterdi.

HER ŞEYİ SATTINIZ, SUYUMUZA DOKUNMAYIN

Çakırözer, “ Hem Mihallıçcık’ta hem de Eskişehirimizin pek çok köyünde çiftçilerimizle bir araya geldik. Hepsi emeklerinin karşılığını alamadıklarından şikayetçi. Çiftçilerimizin üretmek için yeterli destek alamazken, meralar yok ediliyor, çiftçinin iş, aş kaynağı şeker fabrikaları satılıyor. O da yetmezmiş gibi şimdi de suyumuz satışa çıkarılmak isteniyor. Suyu özel sektöre verirseniz çiftçi tarlasını sulayamaz. Tarlasını satmak zorunda kalır. Tarım biter. Devletin elinde ne varsa sattınız, suyumuza bari dokunmayın” dedi.

İŞİMİZE, AŞIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ

Hükümetin şeker fabrikalarını özelleştirme kararına da karşı çıkan Mihallıçcık halkı, şeker fabrikalarının satılması yerine çiftçinin, esnafın daha fazla desteklenmesini istedi. Şeker Fabrikalarının işçinin, çiftçinin, esnafın iş, aş kaynağı olduğunu belirten Çakırözer, “Şeker fabrikaları satılırsa sadece Eskişehirimizde değil, Türkiye’nin dört bir yanında şeker pancarı satıp, parasıyla alışveriş yapan çiftçimiz, işçimiz, esnaf para kazanamayacak. Halkın fabrikaları şeker fabrikalarımıza hep birlikte sahip çıkacağız” dedi.

SAADET PARTİSİ VE İYİ PARTİYİ ZİYARET ETTİ

Çakırözer ve ilçe örgütü, Saadet Partisi Mihallıcçık ilçe örgütü ile İyi Parti Mihallıcçık ilçe örgütlerini de ziyaret ederek, Türkiye’nin geleceği konusunda kaygılarının ortak olduğunu dile getirdiler.

MÜCADELEMİZ AZİM VE KARARLILIKLA SÜRECEK

Çakırözer ziyaretleri sırasında Mihallıcçık ilçe örgütüne, çalışmaları için teşekkür etti, 2019 seçimlerinde aynı kararlılık ve inançla çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti. Çakırözer, “Bizler sizlerden aldığımız güçle hep birlikte Türkiye’nin içinde bulunduğu otoriter yönetim karşısında ülkemizin geleceği için genç, yaşlı, kadın erkek azimli ve kararlı bir şekilde mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim