AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, yenileme çalışmaları ve yeni bina inşaatları tamamlanan Yunus Emre Devlet Hastanesini ziyaret etti. Prof. Dr. Günay yetkili personel ile görüşerek çalışmalar ile ilgili bilgi aldı, yeni yeni doğan bölümünü ziyaret etti, sağlık personeline kolaylıklar diledi.

HER YÖNÜYLE ÖNEMLİ BİR SAĞLIK TESİSİ

Prof. Dr. Günay, Yunus Emre Devlet Hastanesi ile ilgili açıklamasında, ‘’Hastanemiz hem hemşerilerimize hem de çevre illere hizmet vermekte ve her yönüyle çok önemli bir sağlık tesisidir. Aralık 2018 tarihinden itibaren ise tüm birimleri ile yeni binasında hizmet vermeye başlamıştır. Eskişehir Devlet Hastanemizin Şehir Hastanemiz bünyesine taşınması ardından Eskişehir Devlet Hastanesi bünyesinde bulunan TRSM, ÇİM, AMATEM birimleri ile Yunus Emre Devlet Hastanesinde hizmet vermeye başlamıştır. Yunusemre Devlet Hastanesinin kapasitesinin küçüldüğü gibi bir algı yaratılmak isteniyor. Tam tersi eski bina da 33 bin metrekare kapalı alanda 720 tescilli yatak ile sağlık hizmet verilirken, yeni binada 100 bin metrekare kapalı alanda 825 tescilli yatak ile hizmet vermeye başlanmıştır. Üstelik eski binada nitelikli yatak oranı %35 iken yeni binada nitelikli yatak oranı %100' e çıkartılmıştır. Üremeye Yardımcı Tedavi Ünitesi (ÜYTE) tescili alınmış ve Haziran 2019 tarihinde hizmete giren bu birimimizde çok başarılı çalışmalar devam etmektedir. Ayrıca hastanemiz ana binasında Cerrahi Onkoloji, Göz Nakil Merkezi, Endoskopi Üniteleri, Anjiyografi, Palyatif Bakım ve Yara Bakım Kliniği gibi birçok nitelikli sağlık hizmeti sunulmaya devam etmektedir.”

YENİ BÖLÜMLER AÇILDI

Yeni binasına taşınan Yunus Emre Devlet Hastanesinde ayrıca bir çok alanda yeni bölümlerin açıldığına dikkat çeken Prof. Dr. Günay, ‘’Daha önce hastanemizde hizmet verilmeyen Çocuk Hastalıkları Klinikleri, Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği  hizmet vermeye başladı. Bugün de bunun için buradayız. Bu branşla ilgili alanları gezdik, dünya standartlarında bir servis olmuş. 1 Ekim 2019 itibariyle 13 TDL odası içeren Doğumhane, 2 sezaryen ameliyathanesi, 6 yataklı ve misafir odalı Anne misafirhanesi, Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi, Kadın Hastalıkları ve Doğum Acil Servisi, Kadın Hastalıkları ve Doğum Servisi, Çocuk Hastalıkları Servisi, Aile Planlaması Polikliniği, Gebe Okulu, Septik Müdahale Birimleri hizmet vermeye başlamıştır. Kısacası anne adaylarımıza ve annelerimize bütünleşik bir hizmet verilmektedir. Ayrıca bağlı yerleşke olan 2 Eylül Hizmet Binasında Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi, Robotik Fizik Tedavi Hizmetleri ile ayaktan ve yatarak Fizik Tedavi Hizmetleri, Askeri ve Uçucu Personeller için Sağlık Kurulu hizmeti verilmektedir. Önümüzdeki günlerde de ana bina yerleşkesinde ayaktan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hizmeti de verilmeye başlanacaktır.’’ Şeklinde açıklamada bulundu.

NİTELİKLİ SAĞLIK HİZMETİ VATANDAŞLARIMIZ İLE BULUŞUYOR

Prof. Dr. Günay ‘’Senelerdir hükümet olarak vatandaşlarımızın nitelikli sağlık hizmetine en kolay şekilde erişmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Başta Sağlık Bakanlığımız olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Değerli sağlık personelimize çalışmalarında başarılar diliyoruz.’’ Şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim