Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir İl Başkanı Recep Taşel 30 Ağustos Zafer Bayram ile ilgili yaptığı açıklama şöyle; "30 Ağustos Zafer Bayramı bu toprakların emperyalizme karşı verdiği en önemli mücadelenin, bağımsızlığımızın kuruluş ve kurtuluşun simgesidir.

26 Ağustos 1922 günü sabaha karşı 03:30’da Afyonkarahisar Kocatepe’ye hareket eden Başkomutan Mustafa Kemal Paşa, Genelkurmay Başkanı Fevzi Çakmak ve Batı Cephesi Komutanı İsmet İnönü saat 05:30’da ilk ateş emrini vererek Büyük Taarruz’u başlatmıştır.

Başkomutan Gazi Mustafa Kemal, uzun bir hazırlık dönemi sonrasında, doğru planlama, tam bir kararlılık, büyük bir gizlilik içinde ve taarruzu bizzat idare ederek büyük bir kahramanlık destanına ve zafere imza atmıştır.

İşgalci güçlere karşı tutsaklığı kabul etmeyen, imkansızlıklar içindeki bir ulusun yazgısını değiştiren bu mücadele, dünya tarihinde altın harflerle yerini almış ve emperyalist işgale uğramış birçok ülkeye de örnek olmuştur.

Başkomutanlık Meydan Muhaberesi olarak tarihe geçen bu haklı savaş bir süre sonra 9 Eylül 1922’de büyük bir zaferle neticelenmiş ve yurdumuz işgal ordularından temizlenmiştir.

98. yıl dönümünde kutlamaya hazırlandığımız 30 Ağustos Zafer Bayramı, son yıllarda milli bayramlara mesafeli duran iktidar tarafından, pandemi koşulları gerekçe gösterilerek kısıtlı bir şekilde kutlamamız istenmektedir.

Bilmelisiniz ki, bağımsızlığımız simgesi olan 30 Ağustos Zafer Bayramı, ulusumuzun her yurttaşı için çok değerlidir ve herkes ellerinde bayrağımızla bayramımızı kutlamak isteyecektir."

Editör: TE Bilişim