Fertten-topluma, özelden-kamuya ait ele alınacak bir çok mesele olduğunu belirten Saadet Partisi Tepebaşı İlçe Başkanlığı Planlama ve Koordinasyon Başkanı Ensar Tuna, her biri kendi içerisinde ayrı öneme ait olan, gündem taşıyan bir zaman sürecinden geçildiğini söyledi.

Çiftlik Bankası olayının yaşandığını ve araştırma önergesinin hükümet tarafından ret edildiğini ve bunu bir şaka gibi olduğunu belirten Tuna, “Benzine, mazota gelen zamdan şikâyet eden vatandaşa petrol fiyatını dolara sabitledik açıklaması, şaka gibi. Dolar, döviz, işsizlik, alım gücü, ekonomik daralma yaşanırken hangi kriterlere göre 7, 4 büyüme açıklandı. Şaka gibi” dedi.

Taban fiyatının üreticiyi güçlü kılacak gereken adımların atılıp bu yönde açıklamaların yapılması gerekirken, ‘1 TL’ye helaya gidiyorsunuz’ müjdesinin şaka gibi olduğunu ifade eden Ensar Tuna şunları söyledi:

“KİT’ler devletin sırtında kambur denilerek algı oluşturuldu. Düzenlemeye gidilebilir, bu fabrikalara yatırım yapılarak daha da verimli hale getirilmesi gerekirken bir bir hepsi satıldı. Şimdi de Şeker fabrikalarımız 3 kilise parasına satılacak olması şaka gibi. İşsizlik devletimizin sırtında kambur iken itihdama yönelik plan program ve yatırım yapılmazken övünülerek gazoz fabrikası akçam, şaka gibi. İnsanımız salt bir şekilde evine ekmek götürmesini değil huzurlu ve mutlu bir şekilde evinin ihtiyaçlarını gideren evin reisi olması gerekirken hamdolsun yardım alanların sayısı arttı açıklamaları, şaka gibi.”

Editör: TE Bilişim