SP İl Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Haydar Büyükeren, yeni eğitim-öğretim yılında öğretmen, öğrenci ve velilere  başarı dileğinde bulundu.  

Büyükeren, Cumhurbaşkanının her fırsatta ifade ettiği, AKP hükümetlerinin eğitim politikalarında başarısız olduğu olduğunu kaydederek, “Maalesef bu başarısızlıkları bir milletin umutsuzluğa düşmesine gelecek tasavvurlarının kararmasına sebep olmuştur. Bu acı tablonun artodan kalkması için acil bir şekilde eğitim politikalarının diğer siyasi partiler, üniversiteler ve STK’larında görüşleri alınarak yeniden yapılandırılması gerekmektedir” dedi.

Partisinin önerilerini sıralayan SP İl Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Haydar Büyükeren şunları söyledi:

“Eğitim konusu siyaset üstü bir konudur, devlet politikasıdır, maarif davamızdır. Eğitim hepimizin ortak meselesidir. Bu nedenle hepimizin ortak davası olması gerçeği kabul edilerek hükümet konuyu bütün bu paydaşlarıyla ele almalıdır.

Sadece öğretim değimiz bilgi yükleme değil, eğitim dediğimiz davranış kazandırma hedeflenmelidir. Eğitimde ve kültürde AB değerleri değil, kendi medeniyet değerlerimiz esas alınmalıdır. Problemlerin temeline inilmeli; bakan değiştirerek, eğitimi tamamen sınavlara ve testlere bağlayarak not sistemi ile uğraşarak, teneffüs saatlerini, dönem sayısını artırarak, okulların adlarını değiştirerek bu sorunlar çözülmez.

Şu anda okullar arasında öğrenme farkları yüzde 40’ı buluyor. Okullar arası kalite farkı en aza indirilmelidir.

Çocuklarımızın en güzel yılları servis ve test çözümü arasında heba olmamalıdır. Sınıfta kalma yeniden uygulanmalıdır. Mesleki yönelim erken belirlenmeli, meslek liselerinin cazibesi arttırılmalıdır.

Atanamayan öğretmenlerin ataması yapılmalıdır.            

Okullarda şiddet ve zorbalığa fırsat verilmemelidir.

Öğrencilerin mutluluklarını artıracak sosyal tedbirler alınmalıdır.

MEB bütçesinden kütüphane, laboratuar ve yeterli derslik gibi fiziki altyapılarla ilgili bina ve altyapı inşası için yeterli bütçe ayrılmalıdır.”

Editör: TE Bilişim