Demokrat Parti İl Başkanı Hüseyin Özcan, haftalık pazar toplantılarında ülkenin ekonomi politikalarını eleştirdi.

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerinden öte Türkiye’de maalesef açlık, yoksulluk, gıda fiyatlarındaki inanılmaz artışların gündeme damga vurduğunu dile getiren Özcan, “Hükümet sata sata fabrikatörlükten çıktı, manavcılık yapmaya karar verdi” dedi.

Hükümet yetkililerinin bu sorunları görmezden gelerek ülkeyi beka sorunu varmışçasına oyaladığını, beka sorunları arasına 25 kuruşluk poşeti de sıkıştırdığını belirten Özcan,

“Patlıcan 17 lira, pırasa 8 lira, patates 9 lira, soğan 7 lira gibi şeylerle maalesef Türkiye gündemi oyalanmakta ve yoksulluğa, ekonomik şartlara karşılık devlet şeker fabrikalarını sattı, kâğıt fabrikalarını sattı, tank, palet fabrikasını sattı. SEKA’yı sattı, köprüleri sattı, yolları sattı. Şimdi devlet fabrikatörlükten, üretimden imalattan çıktı maalesef ki manavcılık yapmaya karar verdi. Önünde birçok sıfat bulunan ekonomi, maliye bakanımız Ankara’da 30, İstanbul’da 50 tanzim satış mağazaları açıp halka uygun fiyatlı sebze meyve satacağını söylemek gibi garip bir durumla memleketi karşı karşıya bırakmıştır. Bu memlekette tanzim satış mağazaları var iken kapatan biz değildik, kapatan yine kendileriydi. Maalesef ki hükümet hükümet gibi görev yapmayıp fahiş fiyatların önüne geçememekte ve memleketin gündemini 25 kuruşluk poşetin içine doldurup aylarca gündemi bu konularla sürüklemektedir” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim