MHP İl Başkanlığı’nın parti binası önünde düzenlediği bayramlaşma töreninde konuşan MHP Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel, bütün Eskişehirlilerin ve Eskişehir’e gönül verenlerin bayramını kutladı.

Ülke ve dünya gündemi nedeniyle çok da güzel şeyler söylenemediğini dile getiren Demirel, bundan sonraki bayramların acısız, kansız, bölünmeden tüm inananlarla hep birlikte geçmesini diledi. Bayramlaşma töreninde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ruhsar Demirel, MHP’nin tezkereye evet demesinin memleket bütünlüğü için aldığı tutum olduğunu söyledi. Tezkereye evet demelerine karşın hükümetin hala tezkerenin gereklerini yerine getirmediğini ifade eden Demirel, “Önce kendi sınırlarımız içindeki vatandaşlarımızın can ve mal güveliğinin sağlanması için ve sınır güvenliği sağlanması için, sonra yurtdışındaki her insanın can ve mal güvenliği için ülke ve askeri güç olarak yapılabilecekler temin edilsin” dedi.

ÖNCELİK SINIR GÜVENLİĞİ

Tezkereye evet derken önceliklerinin sınır güvenliğinin sağlanması olduğunu kaydeden Demirel, şöyle konuştu: “Onun ötesinde de oluşturulacak bir güvenlik bölgesinde koalisyon devletlerince, diğer ülke insanlarının can güvenliğinin sağlanması esası ile buna evet dedik. Hükümet 12 yıldır hiçbir tezkerenin gereğini yapmadı inşallah bu defa hükümet görevini yerine getirir, inşallah en kısa sürede tezkerenin gereğini yapar. Biz muhalefet partisi olarak çekincelerimizle birlikte, hükümetin elini güçlendirecek her türlü imkanı sunduk. Kimin kime ne dediği önemli değil. Kapalı kapılar arkasında ne konuşulduğunu da iyi kötü herkes öğrendi. Kişiselleştirmelerin bir kenara bırakılıp Türkiye sınırında yaşayan ve komşu ülkede yaşayan insanların can güvenliği için artık hükümetin bir pozisyon alması gerekiyor.”

HUZUR VE SÜKUNETİN SAĞLANMASI

Milletvekili Demirel açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bizim tek arzumuz içerde ve dışarda insanların canının yanmaması. Hala 49 rehinenin serbest bırakılması üzerinden siyaset yapıyorlar. Hükümet elinden geleni yapmalıdır. Bizim tek arzumuz içerde ve dışarda kimsenin canının yanmaması, hangi etnik kökenden gelirse gelsin insanların canının yanmaması. Orada Kürtlere karşı uygulanan bir katliam da var Kobani’nin ne olacağı tartışılırken, PKK bağlantılı bazı grupların tezkereye hayır demesi de düşündürücüdür. Hem bölgede hem de ülkede huzur ve sükunetin sağlanması için tezkereye evet dedik, hükümet gereğini yapmalıdır.”

 

Editör: TE Bilişim