İbrahim Atıcı AK Parti'den milletvekili aday adayı oldu. Atıcı açılamasında şunları söyledi; "Ülkemiz içerisinde bulunduğu şartlar sebebiyle 2019 yılında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimi erkene alınarak 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacaktır.Bu seçimde hem Cumhurbaşkanımızı hemde Mecliste illerimizi temsil edecek Milletvekillerimizi seçeceğiz.

Türkiye yaklaşık 16 yıldır AK PARTİ iktidarları döneminde önemli gelişmelere imza atmıştır. Değişen dünyada bu dönem, Türkiye içinde önemli gelişmelerin yüzyılı olmuştur. 2002 yılından bu tarafa kesintisiz 16 yıldır iktidarda olan AK PARTİ tam da bu yüzden gerçek bir 21. Yüzyıl partisidir. Çağı anlayan ve gereğini hakkıyla yapan partimiz inşallah nice yüzyıllarda Türkiye’nin aydınlık yarınlarının garantisi olarak hayatını devam ettirecektir.

24 Haziran 2018 tarihi, her şeyin yeni yüzüyle ortaya çıkacağı, eskinin ders çıkarılması ve ibret alınması gerekli bir süreç olarak geçmişte kalacağı bir tarihi ifade etmektedir. Yeni Türkiye ve Yeni  Eskişehir ifadeleri sadece slogan olarak üretilmiş ifadeler değildir. Yeni ifadesi, eskimeyen yüzüyle kadim medeniyet değerlerimizin, hayatın her alanında, insanımızın her soluk alışverişinde hissedeceği bir değerler bütününü işaret ettiğini söylemek istiyorum.

Bu seçimle Yeni Türkiye, tüm kurum ve kuruluşları ile, “İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın” anlayışını merkeze alarak eşref-i mahluk olan insanı özne olmaktan çıkaran geçmişin tabularını yıkacak ve aydınlık yarınlara umutla bakacaktır.

Yeni Türkiye Yeni Bir Dünyanın Habercisidir. Yeni Türkiye için istediğimiz ne varsa, bu coğrafyadan öte tüm dünya için talep ve mücadele edilen değerleri ihtiva edecektir. Yeni Türkiye mücadelesi, Suriye de kimyasal bombalarla katledilen masum halkın kurtuluşu,Somali de açlıktan inleyen çocukların gözyaşı, Filistin de kemikleri kırılan gençlerin çığlığı, Doğu Türkistan da inançları için şehid olan kardeşlerimizin kanı için yapılan mücadeledir.Aynı zamanda dünyanın dört bir yanında haksızlığa uğrayan kim varsa o haksızlığı ortadan kaldırmak, Yeni Türkiye mücadelesinin ana gayesidir.

Bununla birlikte uzun zamandır layık olduğu noktaya bir türlü ulaşamayan Eskişehir’mizin Yeni Türkiye mücadelesi Yeni Eskişehir mücadelesi ile anlam kazanacaktır. Nasıl ki Osmanlı Medeniyetinin Kuruluş toprakları olan şehrimiz 24 Haziran seçimleri sonucunda Yeniden Büyük Türkiye’nin inşasının temelini teşkil edecektir.Yerelde anlayışımız ve ideallerimiz şudur.Eskişehir Anadolu’dur, Anadolu Eskişehir’dir.

24 Haziran seçimlerde 4 ana başlık öne çıkacaktır. Bunların her biri kendi alanında çok önemlidir. Yeni Cumhurbaşkanlığı Sistemi,Yerli ve Milli Sanayinin hızlandırılması Ekonomik Kalkınma, İçerde Paralel Yapı ve bölgemizde Terörle Mücadele, Yeniden Büyük Türkiye Yapılanmasının önündeki engellerin kaldırılması öncelikli konulardır.

Bu genel değerlendirmeler ışığında;Yaklaşık 30 küsür yıllık siyasi hayatımız boyunca her türlü dahili ve harici vesayet odaklarının karşısında yer aldık. Siyasete gençlik kollarında başladığım ilk partim Refah Partisinin hukuksuz bir şekilde kapatılmasının ardından Fazilet Partisi Yöneticilikleri ile başlayan siyasi hayatım Milli Görüş çizgisindeki siyasi partilerdeki yöneticilik görevlerimle devam etti.

Sn. Cumhurbaşkanımız ile gençlik yıllarımdan buyana aynı kulvarda aynı idealler uğruna mücadelemize devam ettik.

Yıllardır Eskişehirimizde birçok STK larda Başkanlık ve Yönetim Kurulu Üyeliklerinde hizmet ettim ve etmeye devam ediyorum.

Şimdi Yeni Büyük Türkiye mücadelesine omuz verecek Eskişehir, kanaatimiz odur ki Türkiye’nin jeopolitik açıdan en şanslı şehirlerindendir. Karayolu demiryolu ulaşım ağının kavşak noktasında yer alan Eskişehirimiz, bu potansiyelini harekete geçirecek ve yeni dönemde geçmişte yapılan hizmetlere ek olarak ülkemize çok daha yüksek oranda katma değer üretecektir.

Uzun süredir bu dönemde de Adaylığım konusunda gerek teşkilatlarımızdan gerekse kamuoyundan gelen talepleri karşılıksız bırakmamak için yaptığım iştişareler neticesinde kararımı verdim.Eskişehirimizin gelişim ve kalkınmasına katkı sağlamak, yerel imkanları geliştirmek suretiyle insanımıza değer olarak sunmak için 24 Haziran 2018 seçimlerinde Milletvekilliği aday adaylığımızı açıklıyorum. İçinde yaşadığımız ve birçok imkanından faydalandığımız, her karış toprağına, her bir ferdine karşı sorunluluğumuz bulunan Eskişehirimize hizmet için başvurumuzu gerçekleştirdik. Bu dönemde aday adaylığı başvurusunda bulunan herbiri birbirinden değerli aday adayı arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Yolları açık olsun.

Rabbim, ayaklarımızı davası üzere sabit kılsın, dostlarımız sadık, çalışmalarımız bereketli, Yeni den Büyük Türkiye ve Yeni Eskişehir mücadelemiz kutlu olsun."

Editör: TE Bilişim