MHP Odunpazarı İlçe Başkanlığı Odunpazarı Belediyesi meclis toplantısında oy çokluğu ile kabul edilen içkili yerler bölgesi kararına karşı imza kampanyası başlattı.

MHP Odunpazarı İlçe Başkanlığı içkili yerler bölgesi olarak belirlenen

İstiklal Mahallesi Başarılı, Adalar, Büyükdere Mahallesi Millet Caddesi, Fakülte ve Sarılar sokak, Ihlamurkent Mahallesi Nilüfer Caddesi, Vişnelik Mahallesi Kayıhan Sokak, Karacaşehir Mahallesi 511 nolu sokaklara içki ruhsatı verilmemesi için Hasan Polatkan Bulvarı üzerinde Kayıhan Sokak girişinde imza kampanyası başlattı.

İmza kampanyasına Odunpazarı İlçe Başkanı Mustafa Komar, İl Kadın Kolları Başkanı Leman Sivri, ilçe yönetim üyeleri ve meclis üyeleri katıldı.

Kısa bir konuşma yapan Odunpazarı İlçe Başkanı Mustafa Komar,

  Gündemde Odunpazarı'nda barlar sokağı tartışması var.

Belli ki Odunpazarı Belediye Başkanı bütün sorunları halletmiş sıra halkın alkol tüketim alışkanlığı için politikalar üretmeye başlamış.

Dünya sağlık örgütü (DSÖ)verilerine göre ölümlerin %6.6'sı alkolden kaynaklanmaktadır.

Yine ülkemizde 17 milyon insan alkol bağımlısı  ve alkol tüketme yaşı 11 yaşına kadar düşmüş.

Meskun mahal dediğimiz yerler olan yerleşim alanlarında alkollü içecek yerleri yok denecek kadar oran az.Tüm dünyada ya ticari alanlara,ya turizm ruhsatı olan alanlara, yada genellikle su ve deniz olan yerlere yani turizme yönelik olan bölgelerde bu alanlar çoğunlukta.

Şehrimiz de mahalle arasında, okullar bölgesinde yapılması daha çok keyfi bir karardır"dedi.

Editör: TE Bilişim