Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, idamı meclisin değil, milletin referandum ile çıkartması gerektiğini söyledi.

Genel Merkez Binasında haftalık basın toplantısında konuşan Destici ülke gündemini değerlendirdi.

Seçimlerin çok güvenli bir şekilde yapıldığını belirten Destici, “Seçimler çok demokratik bir ortamda yapıldı. Buna katkı önce milletimiz tarafından sağlanmıştır. Milletimiz demokrasiye yüzde 90 katlı vererek demokrasiye olan inanıcını, milli iradeye olan bağlılığını bir kere daha ortaya koymuştur.” İfadelerini kullandı.

YENİ SİTEMLE GÜÇLÜ VE İSTİKRARLI BİR HÜKÜMETİ VAR KILACAKTIR

Destici, “Türkiye’miz huzura kavuşmuştur. Birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinden bundan sonra yoluna daha güçlü bir şekilde yürüyecektir. Yeni sisteme tam olarak geçilecektir. Bu yeni sistem hem güçlü ve istikrarlı hükümeti var kılacak. Diğer taraftan güçlü ve daha itibarlı bir meclis olacaktır. Bu seçimin sonucunda bir şey daha ortaya çıkmıştır. 1980’den sonra Türkiye Büyük Millet Meclisinde en fazla temsilde adaletin sağlandığı bir seçimi yaşamıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisi ayağında yüzde yüz temsil sağlanmıştır.” Dedi.

ÇOCUKLARIMIZIN ÜZERİNDEN BİR OYUN MU OYNANIYOR?

Çocuk kaçırma olayları ile ilgili açıklama yapan Destici, “Çocuklarımızın kaçırılması, tecavüze uğraması, tacize uğraması, öldürülmesi ya da ölüme terk edilmesi dayanılmaz bir noktaya gelmiştir. Sanki bir yerlerden düğmeye basılmış bunlar planlı bir şekilde yapılıyor gibi toplumun belli kesimlerinde bir kanaat oluşmuştur. Bunun arkasında bir plan varsa bunlar bir merkezden yönetilip planlı bir şekilde yönetiliyorsa bunun da mutlaka ortaya çıkarılması, Türkiye, Türk Milleti ve çocuklarımız üzerinde oynanan oyunların mutlaka cevabının en şiddetle bir şekilde verilmesi gerekir” diye konuştu.

AVRUPA BİRLİĞİNİN DEDİĞİNE GÖRE DEĞİL, MİLLETİMİZİN DEDİĞİNE GÖRE HAREKET EDELİM

  Büyük Birlik Partisi olarak yıllardır idamın gelmesi gerektiğini ve kalktığı günden beri bunun yanlış olduğunu söyleyen bir parti olduğunu ifade eden Destici, “O günden bu güne kadar bazı suçlar ile ilgili geri getirilmesi konusundaki kararlılığımızı her zaman dile getirdik. 2011 yılında 2 milyondan fazla topladığımız imzayı Türkiye Büyük Millet Meclisine teslim ettik. Şuanda bu imzalar dilekçe komisyonunda.  Küçük yaşta çocuklarımızı, kadınlarımızı kaçırdıktan sonra tecavüz edip öldürenler için, bizzat kurşunu sıkan ya da emrini veren teröristler için idam cezasının geri getirilmesi için 2013 yılında 30 ilde referandum yaptık.

Milletimiz yüzde 95 oranında idam cezasının geri getirilmesine Evet dedi. Bu konu ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisinde üzerimize düşeni yapacağız. İdam konusunu meclis çıkartmasın. Milletimize götürelim. Referandum olsun. Milletimiz ne derse onu yapalım. Avrupa Birliğinin dediğiyle değil, milletin dediğine göre hareket edelim ” şeklinde konuştu.

SİVAS OLAYLARINA DA, BAŞBAĞLAR KATLİAMINA DA YÜREĞİMİZ YANDI

Baş bağlar Katliamı ile ilgili açıklama yapan Destici, şunları söyledi:“Hain ve Katil PKK terör örgütü DHKP- C ile işbirliği yaparak Erzincan’ın Kemaliye İlçesi Başbağlar köyünü basarak onlarca kadın, çocuk, ihtiyar demeden kurşuna dizdi ve bir kısmını da yakarak öldürdü. Bu katliamı yapanları lanetliyorum.  Orada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad mekânları cennet olsun. Bu katliam 2 Temmuzdaki Sivas Madımak hadisesine karşı yapıldığı kamuoyu ile paylaşıldı. Bunu da şiddetle ret ediyorum. Bugüne kadar Alevi Sünni diye bir problemimiz olmadı. Biz hepimiz Kürt, Türkmen, Çerkez, Laz, Boşnak hep birlikte büyük Türk Milletiyiz. Bir kavgayı ateşlemek istediler. Bir provokasyon yapmak istediler. Ama milletimiz bu provokasyona düşmedi. Biz Sivas olaylarında da yüreğimiz yandı ve üzüldük. Başbağlar olayında da yüreğimiz yandı. Biz yaradanı severiz yaradandan ötürü anlayışına sahip bir milletiz.”

MİLLETİMİZ DARBELERE GEÇİT VERMEYECEK

  Yeni sitem ile Türkiye’nin darbeler, kumpaslar ve e muhtıralar ile karşı karşıya kalmayacağını belirten Destici, “ Türkiye’yi karıştırmak isteyenler, milli iradeye çökmek isteyenler eski adı parlamenter olan sözde eksik arızalı parlamenter sistemin eksikliklerinden, çift başlılıktan ziyadesiyle istifade ediyorlardı. Yeni sistem ile birlikte inşallah bundan sonra hiç kimse kolay kolay darbeye ya da kalkışmalara heveslenemeyeceğini ortaya koymuştur. Milletimiz darbelere geçit vermedi. İnşallah bundan sonra hep birlikte geçit vermeyeceğiz. Darbe zihniyetinde olanların Türkiye’yi yönetmesine de milletimiz 24 Haziranda da dur dedi. Bu süreç inşallah ülkemiz için aydınlık günlerin habercisidir.”

Toplantıda gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Destici, "Size başkan yardımcılığı teklifi geldi mi? Gelirse tavrınız ne olur?" ve "Başbakan Binali Yıldırım'ın, TBMM Başkanı olabileceği konuşuluyor. Sizin tavrınız ne olur?" şeklindeki sorularını şöyle yanıtladı:

 "TBMM Başkanlığı ile ilgili henüz bize ulaşan bir bilgi olmadı ama önümüzdeki günlerde bu işin konuşulacağını düşünüyorum. Benim kabinede ya da başka bir görevde yer almam şu anda bizim gündemimizde değil, benim de böyle bir talebim yok. Ben şu anda BBP'yi TBMM'de temsil ediyorum, inşallah niyetim ve arzum da bu temsili devam ettirmek.

Bugün Sayın Cumhurbaşkanımızla saat 14.30'da yapacağımız görüşmede bu konular gündeme gelir mi, gelmez mi, onu da bilmiyorum, o da kendi takdirleridir. Bizim BBP olarak şöyle bir önerimiz var, yerel seçimlerle ilgili onu da bugün söylemiyoruz, biz 2009'dan beri yerel seçimlerin mart ayında yapılmasını doğru bulmuyoruz, kış şartlarında yapılmasını doğru bulmuyoruz. Seçimlerin daha rahat bir ortamda yapılmasını arzu ediyoruz, bu anlamda yerel seçimlerin sonbahara alınması noktasında bir görüşümüz var."

  

Editör: TE Bilişim