İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Ektaş, ABD Başkanı Biden’in soykırım iddialarına tepki gösterdi. Aktaş, “Osmanlı İmparatorluğunun son dönemlerinde, Ermeni çetelerinin hain ve hunhar terör organizasyonlarıyla Anadolu’da başlattıkları mezalime Türk milletinin boyun eğmemesi, bu operasyonların arkasındaki emperyalist güçleri hayal kırıklığına uğratmıştır. Günümüzde her 24 Nisan’da yaşananlar, bu kuyruk acısının devamıdır.

ABD Başkanı Biden, önceden ilan ettiği skandal ve yalan açıklamasını yapmış ve onurlu Türk Tarihimize iftira atarak siyasi ve ahlaki sorumsuzluğuna bir yenisini daha eklemiştir. Kendi tarihinde hırsızlık, haydutluk, soykırım, ırkçılık, tecavüz gibi toplu halde işlenen her türlü İnsanlık suçunu barındıran ve hala polislerin dahi katıldığı ırkçılıkla baş edemeyen ABD’nin “İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın” desturuyla kurulmuş bir imparatorluğun sahiplerini, milyonlarca sığınmacıya kısıtlı imkanlarını paylaşarak sınırlarını açmış Türk Milletinin atalarını “soykırım” ile suçlaması alçaklıktır. Tarih, siyasi saiklerle Devlet ve Toplum ilişkilerine zarar veren hiçbir Devlet Başkanını hayırla yad etmemiştir. Biden’da İnsanlığın vicdanında mahkum olmuştur.

BIDEN’IN YÜZÜNE TELEFONUN KAPATILMAMASI, ONE MİNUTE DENİLMEMESİ ACİZLİKTİR

AK Parti anlayışı ise bu krizde de sınıfta kalmış, Milli Hassasiyetlerimizin tercümanı olamamıştır. BİDEN seçildikten aylar sonra, Sayın Cumhurbaşkanı ilk kez telefonla görüştüğü Biden’a 24 Haziran’da yapacağını önceden ilan ettiği konuşmayı yapmamasını söylememişse aciz kalmıştır. Sayın Cumhurbaşkanı sorunu gündeme getirmiş, Biden geri atacağını söylememiş, bunun üzerine Sayın Cumhurbaşkanımız Biden’ın yüzüne telefonu kapatmamışsa, Biden’a ONE MİNUTE dememişse, bu dengesiz ilişkide yine aciz kalmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızla Biden arasında 23 Nisan tarihinde gerçekleştirilen görüşmenin detaylarını Milletimiz merak etmektedir. Görüşmenin tüm dökümü, kamuoyuyla paylaşılmalıdır.

Tarihi gerçekleri çarpıtıp, Türk Devleti ve Milleti üzerinde siyasi baskı kurmak emeliyle, Kadim Milletime sözde “soykırım” iftirasını atanları şiddetle kınıyoruz.

            KRİPTO PARA SİSTEMLERİYLE VATANDAŞ DOLANDIRILMAKTADIR.

            Kripto para kavramı üzerinden oluşturulan platformlarda borsa düzeninde yapılan işlemler, devlet hükümranlığına karşı, karşılıksız, güvencesiz, kontrolsüz bir sistem oluşturmuştur.Günlük %5, %10 oranlarında değişiklik gösterebilen bir finansal sistemin güvenliğinden söz edilemez.Kim olduğu, ne iş yaptığı belli olmayan insanlar çok kolay yollarla şirket grup internetten açtıkları sitelerde piyasadan milyarlarca lira para toplamaya başlamışlar, küçücük çocuklar bunları yaparken Devletin hiçbir Kurumu harekete geçmemiştir. Ancak, bu sistemin ne kadar güvenceden yoksun ve istismara açık olduğu hafta içi yaşanan olaylarla ortaya çıkmıştır.

ÜLKEMİZDE, KRİPTO PARAYA BÜYÜK İLGİNİN NEDENİ ZAYIF EKONOMİ, YÜKSEK ENFLASYONDUR.

            Dünya ekonomik Forumu verilerine göre Türkiye, nüfusa oranla en çok kripto para kullanan ülkeler sıralamasında %16’lık oranla Nijerya, Vietnam ve Filipinler’den sonra 4. sırada, Avrupa’da ise ilk sırada  yer almaktadır. Güçlü ekonomilerde yaşayan insanlar kripto paralara temkinli yaklaşıyor. Ülkemizde ise, TL’deki erime ve yüksek enflasyon karşısında vatandaşlarımız ellerinde ne varsa yatırıp kripto paradan medet umuyor. Hafta içi iki kripto para platformunda yaşananlardan dolayı yüzbinlerce vatandaşımız mağdur olmuştur. Kripto para platformlarının bir çoğu saadet zincirleri gibi işlemekte, yeni tosuncuklar ve bu tosuncukların siyasilerle ilişkileri ortaya çıkmaktadır.Diğer yandan, Thodex’e para yatıranların %51’inin 25 yaşından, %78’inin ise 35 yaşından küçük olduğu tespit edilmiştir. Bugün, gençlerimiz üretimde, istihdamda değil de, saadet zincirlerinin, vurgun düzenlerinin pençesindeyse, bu iktidarın eseridir.Daha fazla vatandaşımızın mağdur olmaması için alana ilişkin ciddi bir regülasyon yapılması kaçınılmazdır.

UYUŞTURUCU TACİRLERİNE GÖZ AÇTIRMAYAN POLİSİMİZİ KUTLUYORUZ.

            Son yıllarda, İlimizdeki uyuşturucu tacirlerine karşı büyük bir mücadele başlatan Emniyet Mensuplarımızın sokak satıcılarını ve arkalarındaki tacirleri yakalayıp yargı önüne çıkmalarına sık sık tanıklık ediyoruz. Geçtiğimiz hafta içi de, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince sokak satıcılarının yakalanmasına yönelik olarak yapılan operasyonlarda, bir çok şahıs yakalanırken, çeşitli miktarlarda bonzai, metamfetamin, sentetik ecza hap, esrar, tabanca ve dolu fişek ele geçirilmiştir. Gençlerimizi korumak ve uyuşturucu belasını yok etmek için gecesini gündüzüne katarak çalışan polislerimizi yürekten kutluyoruz.

           

                                                                                             

Editör: TE Bilişim