Aralarında Eskişehir milletvekili Utku Çakırözer’in de bulunduğu CHP’li heyet Muğla Marmaris’te yaşanan vahim kazanın yaşandığı yerde incelemede bulundu.
 
 
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, CHP Muğla milletvekilleri Nurettin Demir ve Ömer Süha Aldan ile Marmaris’te 24 kişinin hayatını kaybettiği kazanın meydana geldiği yere giderek kazaya ilişkin incelemelerde bulundu. Ardından basın açıklamasında bulunan CHP’li heyet midibüsün vahim ihmaller ve denetimsizlik nedeniyle kaza yaptığını iddia etti. Çakırözer, “Hafta sonu yaşanan vahim kazada 24 canı yitirmenin üzüntüsünü hala yaşıyoruz. İhmal ve denetimsizliğin bedelini masum annelerimiz ödedi” dedi.
Aralarında Eskişehir milletvekili Utku Çakırözer’in de bulunduğu CHP’li heyet Muğla’nın Marmaris ilçesinde Anneler Günü etkinliği kapsamında düzenlenen gezide yaşanan vahim kazada 24 kişinin hayatını kaybettiği yere giderek incelemelerde bulundu.
KONTROLLER YAPILSAYDI ANNELERİMİZ ÖLMEYECEKTİ
İncelemeler sonrasında açıklamada bulunan CHP’li Çakırözer, “Milletvekillerimizle birlikte yaptığımız incelemeler sonucunda kaza yapan midibüse ilişkin vahim şeyler öğrendik. Midibüsün fren sistemindeki arıza nedeniyle 3 kez araç muayenesinden geçemediğini öğrendik. Aracın son muayenesi 5 Mayıs 2016'da yapılmış. Yolcu kapasitesi 30 kişi olmasına rağmen kaza anında araçta 34 kişi var. Bu tür araçların Şehirler Arası Tarifesiz Yolcu Taşıma Belgesi D2 alması için 10 yaş sınırı var. Bu araç 14 yıllık olduğu için D2 belgesi kiralık. Ulaştırma Bakanlığı 2016 genelgesinde polise verilen talimata göre D2 belgeli bu tür araçlar yol denetimlerinde durdurulmuyor. Bu araçta güzergâhtaki 3 polis kontrol noktasından hiç birinde kontrol edilmemiş. Bunlar gerçekten vahim şeyler. Eğer o araç durdurulup yolcu sayısı ya da TÜRSAB acentesi sözleşmesi olup olmadığına bakılsaydı bu kaza olmayacak, annelerimiz yok yere ölmeyecekti” diye konuştu.
VAHİM İHMALLERLE SEVDİKLERİMİZİ KAYBETMEYELİM
Bundan sonraki süreçte bu tür vahim kazaların yaşanmaması için mücadele vereceklerini söyleyen Çakırözer, “Buradan bir kez daha yitirdiğimiz 24 cana Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve ulusumuza baş sağlığı diliyorum. Dileğimiz ve mücadelemiz, vahim ihmaller ve denetimsizlikler nedeniyle sevdiklerimizi bu tür kazalarda kaybetmemek” dedi.
 
Editör: TE Bilişim