Demokrat Parti İl Başkanı Hüseyin Özcan, ekonominin raydan çıktığını söyleyerek, sonunun belirlenemeyen bir istikamete doğru hızla ilerlediğini belirtti. 

İhtiyat akçesini, Anaların deyimiyle kefen parası diye ayrılan paraya benzeten Özcan,“Maalesef bu ihtiyat akçesi de kullanılarak ekonominin aslında nereye gittiğinin çok bariz göstergesi ortaya çıkmıştır. Biliyorsunuz ihtiyat akçeleri ülkenin ulusal güvenliği, savaş ve başka özel şartlar için ayrılmış bir paradır. Birkaç yıl öncesine kadar Merkez Bankasına 125 bin dolar paramız var, şu kadar altınımız var, bu kadar ihtiyatımız var diye sevinen, anlatan iktidar maalesef ihtiyaç akçesini de bozduran bir iktidara gelmiş durumdayız. Bu ihtiyat akçesi ile bu bayramda emeklinin, işçinin, memurun parasını ödediniz. Emeklinin bayram ikramiyelerini verdiniz. Kurban bayramında ne yapacaksınız” diye sordu?

“Bundan sonra ekonomik şartlarla ilgili ne tür bir düzen alacaksınız” diye soran Özcan, “Ne tür üretimlere destek verip önünü açıp, ne tür ekonomik şartları düzeltmek için hamleler yapacaksınız bunu merakla bekliyor olacağız” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim