Yeni eğitim-öğretim yılı nedeniyle açıklama yapan Eskişehir İYİ Parti İl Eğitim Kültür  ve Sanat Komisyonu ve il yönetim kurulu üyesi Mustafa Aslan, yeni eğitim-öğretim yılının tüm öğrenci, öğretmen ve velilere hayırlar getirmesini diledi.

Bugün 212’si okul öncesi olmak üzere 610 okuldan 140.000 öğrencimiz 12.000 ne yakın öğretmenlerimizle 2019-2020 eğitim-öğretim yılına başlamanın heyecanını yaşandığını ifade eden Aslan, “ Ayrıca üç üniversite ile 70.000’ e yakın öğrencilerle Türkiyemizin dört köşesinden şehrimize gelen öğrenci kardeşlerimize hoş geldiniz der, başarılar dileriz. Geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında Türkiyemiz genelinde ilk ona girme başarısını gösteren öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının artarak devam etmesini dileriz” dedi.

 Eskişehir’de eğitimdeki eksiklikler olarak: ilk problemin sadece 28 okulda ikili öğretim yapıldığını gördüklerini belirten Aslan şunları söyledi:

“Bu sebeple milli eğitim müdürlüğünce diğer okullarında ikili eğitime geçirilmesini diliyoruz.

Diğer bir sorunda okul öncesi okullaşma kreşe kayıt oranında AB ülkelerine kıyasla çok geride olduğumuzu görüyoruz. Öncelikle hükümetin okullaşma oranının AB ülkeleri seviyesine çıkarmasını bekliyoruz. Ulu Önderimiz Atatürk, ’Muallimler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’ der. Ancak Atamızın bu sözle görevlendirdiği öğretmenlerin, bu gün ne durumda olduğuna hepimiz şahidiz. Sorunlar yumağı olan bu durumu birkaç madde halinde ortaya koyalım.

1-Öğretmenlerimizin özlük haklarının çağdaş bir düşünceyle ele alınması gerekmektedir.

2-24 haziranda sözü verilen 3600 ek göstergesi taleplerinin T.B.M.M. de acilen tüm grubu olan partilerin oybirliğiyle yasalaşmasını istiyoruz.

3-Öğretmen alım ve atamalarında sözleşmeli öğretmenlik uygulamalarının kaldırılıp hakkaniyete, liyakata dayalı adil bir atama sistemi istiyoruz.

4-Yüce Atamızın önemli bir sözünü hatırlatacağım.’Siyaset: mektebe, orduya, camiye, kışlaya sokulmamalıdır’. Bu nedenle milli eğitimimizin siyasetten arındırılıp kalıcı bir eğitim sistemi gerçekleştirmelidir. Sonuçta Hz. Ali’nin ‘bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum’ sözündeki temel felsefeye uygun olarak öğretmenlik mesleği gerçek itibarına kavuşmalıdır.

2019-2020 eğitim-öğretim yılının öğretmenlerimize geleceğimizin teminatı öğrencilerimize hayırlı olmasını dileriz.”

Editör: TE Bilişim