CHP Eskişehir Tepebaşı İlçe Örgütü’nün 5. Olağan genel kurulu Altınsaray düğün salonunda gerçekleştirildi.

Delege ve partililerin büyük ilgi gösterdiği kongrenin divan başkanlığına oy birliği ile  CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı getirildi.

Kongrede konuşan CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, İnsanların uzun süre seçimle AKP iktidarından kurtulacaklarının zor olduğunu inandıklarını hatırlaratak,  “Ama  31 Mart seçimlerinde Türkiye’de demokrasi güçleri bir araya geldiğinde nelerin başarılacağını net olarak ortaya çıktı. Demokrasi güçleri sadece partilerin yarışmaları olmadı. Bu seçimler AKP’nin 2002 yılından bu yana ısrarla üzerinde durduğu son derece kötü durumlara getiren davranışların olguların bir yanlış anti demokratik tutum içindeydi. Koalisyonların demokrasilerin olmazsa olmaz, insanların konuşarak çözülebileceği 31 Mart onların yüzüne şamar gibi vurdu” dedi.

Yolumuz açık olsun                              

CHP Parti Meclisi üyesi Prof. Dr.Gaye Usluer, Tepebaşı İlçe örgütünün delgelerinin bugün yeni yönetimlerini seçeceklerine dikkat çekerek şunları söyledi:

“Kongre süreçleri çok önemli. Kongre süreçleri demek parti içinde demokratik süreçlerin başlatılması,  geliştirilmesi demek. Türkiye ne kadar zorlu bir süreçten geçtiğini çok iyi biliyoruz.   Genel seçim bundan sonra partiler üzerinden değil ittifaklar üzerinden gelişecek. Yeni kurulacak partileri düşündüğümüzde , birlikte ne kadar iyi ve güçlü bir ittifak yaparsa, kazanan tarafın güçlü ittifak tarafı olduğunu düşünmek yanlış olmaz. Demokrasi önce kendi inanç odaklarımızda yani partimizde başlamalı. Demokrasinin azı çokluğu yoktur. Ne zaman gerçekten inanarak demokrasiden yana olursak o demokrasi büyüyecektir.  Hangi yönetim seçilirse seçsin hepimizin başkanı ve yönetimimiz olacaktır. Seçimi kazanacak arkadaşlarımızın sorumluluğu çok büyük, yapacakları iş çok. Şimdiden kolaylıklar diliyorum. Yolunuz, yolumuz açık olsun.”

Tek yürek olacağız

CHP Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, CHP’nin köklü bir parti olduğunu, ülkeyi yoktan var eden Atatürk’ün partisi olduğunu vurgulayarak, “ Bu değerlerin içinde öyle güzel insanlar var ki, yıllardır iktidar olmamasına rağmen, böyle el ele yürüyen, koşan insanlar var. Hiç bu kadar iktidara yakın olmadık. 31 Mart seçimleri ve yenilen İstanbul seçimleri bu umudu aşıladı.

Eskişehir’den doğan güneş Türkiye’ye yayılıyor. Bundan sonra ilk seçimde iktidar olacağız, bunu hep birlikte başaracağız. Kongreler bunun için ilk adım, kurultayımızı gerçekleştireceğiz. Yine el ele, gönül gönüle başaracağız. Tek yürek olacağız” diye konuştu.

100. yılında parlamenter sistemine kavuşacağız

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın 1999 yerel seçiminde  DSP ve CHP’den toplam 47 bin oy aldığını belirterek,  “Aradan 20 yıl geçtikten sonra Tepebaşı Belediye Başkanlığını 31 Mart’ta oy oranı 125 bine yükseldi. Bu başarı Sayın Ahmet Ataç7ınözverili çalışmaları kadar sizlerinde  çalışmaları ile oldu.

2007 yılında partimizin kazandığı oy sayısı 34 bin genel seçimlerinde 2019 seçimlerinde büyükşehir belediye başkanımız 285 bin oy kazandı.  Bu başarı belediye başkanlarımızın ve sizlerindir. Bu başarı CHP örgütünün başarısıdır” dedi.

Milletvekili Çakırözer konuşmasında şunları dile getirdi:

“2019 Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı için yola çıktığı 1919’un 100. yılıydı. 2020 yılı TBMM’nin 100. yılı. Biz 100. yılda Türkiye’yi aynı 1919 yılındaki ruhla Atatürk’ün ve arkadaşlarının Samsun’a çıktığı, meclisi açtığı ruhla inanıyorum 100. Yılında milletin idaresini, milletin egemen olduğu parlamenter sistemine geçmek olacaktır.

Türkiyemiz bunu hak ediyor. Biz 100. Yılda hak ettiği demokrasiye parlamenter demokrasiyi kavuşturmak istiyoruz. “

Kongrede, CHP’nin eski milletvekillerin Murat Kahyaoğlu, eski il başkanı Sinan Özkar, milletvekili aday adaylarından Metin Tomsuk ve partili üyelerde kısa birer konuşma yaptılar.

Editör: TE Bilişim