Emek Partisi Eskişehir İl Yönetim Kurulu üyesi İbrahim Akgün, Emperyalizmin Türkiye’yi sömürgeleştirme girişimleri de, 19 Mayıs 1919 da ilk adımı atılan anti-emperyalist bir mücadele olan, Ulusal Kurtuluş Savaşı’yla püskürtüldüğünü söyledi.  

Anti –Emperyalist mücadelenin ilk adımlarının atıldığı bir gün olan 19 Mayıs 1919; Emperyalist kuşatmanın acısını günümüzde de çeşitli biçimlerde yaşayan halkımız için önceki 19 Mayıs’larının ötesinde bir anlam ifade etmekte olduğunu kaydeden Akgün şunları söyledi:

“ Ayrıca bu mücadele ateşinin yakıldığı günün 100 yılı olması da bu güne farklı bir anlam yüklemektedir. Kutluyoruz……

4 gençten birinin işsiz olduğu, istihdamdaki gençlerin yarısının esnek ve güvencesiz çalıştığı, önemli bir bölümünün sanayide ağır çalışma koşullarına mahkûm edildiği, meslek liseli gençlerin patronların sömürü çarkına sıkıştırıldığı, ataması yapılmayan genç öğretmen adaylarının intihar ettiği, inşaatlarda çalışan gençlerin öldüğü bir ülkede iktidarın bahsettiği gelecek hedefi daha fazla işsizlik oranından ve ucuz emek sömürüsünden başka bir şey değildir.

Köklü üniversitelerin bölünerek tarihlerinden koparıldığı, binlerce akademisyenin üniversite kürsülerinden kovulduğu, kulüp ve toplulukların faaliyetlerinin engellendiği, anayasal bir hak olan öğrenim hakkının tek adamın emriyle engellendiği üniversitelerde öğrencilerin, akademisyenlerin taleplerini göz ardı eden bir iktidarın üniversiteli gençliğe sunabileceği hiçbir şey yoktur.

Tüm dünya gençliği gibi Türkiye gençliği de emperyalist savaşların, neoliberal politikaların, işsizliğin, geleceksizliğin kıskacına alınmak istenmektedir. Egemen sınıfların çizdiği bu karanlık geleceğe karşı gençliğin çıkar yolu ise parasız, bilimsel, demokratik eğitim için, özgür ve eşit bir gelecek için tam bağımsız demokratik Türkiye mücadelesindedir.

Emek Partisi olarak tüm işçi ve emekçileri emperyalizme karşı verilen bu mücadeleyi büyütmeye, tek parti tek adam rejiminin inşasına dur demeye ve kendi geleceğine sahip çıkmaya çağırıyoruz.”

Editör: TE Bilişim