Liberal Demokrat Parti Eskişehir İl Başkanı Önder Artan, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in, Porsuk Barajı’nın suyu ve susuz  kalma tehlikesi ile ilgili görüşlerini katıldığını belirterek, AKP’li meclis üyelerini Ilıca Barajı’nın yapımını engellediklerini söyledi.

Eskişehir'e yapılmak  istenen projelerin AKP tarafından engellendiğini ayrıca Porsuk Barajındaki suyun Polatlı tarafına verilerek halkımızın 2019 yazında susuz kalma tehlikesi yaşama ihtimalinin bir hayli fazla olacağını düşündüğünü belirten LDP İl Başkanı Artan şunları söyledi:

“Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof.Dr Yılmaz Büyükerşen'in yaptığı 2 gün önceki açıklamasını çok doğru buluyorum. Bundan öncede Eskişehir’imize yapılmak istenen Ilıca Barajı'nı mecliste çoğunluğu olan AKP meclis üyelerinin oylarıyla engellenmiştir. Mahkemelik olmuştur. Şimdi ise Porsuk Barajındaki suyu Polatlı tarafına çekerek halkımızın 2019 yazında susuz kalma tehlikesiyle karşı karşıya kalmamıza neden olmuştur. Eskişehir’imize yapılmak istenen daha bir çok projeye engel olmuştur. Susuz bir hayat düşünülemez. AKP’li bakanlarından, milletvekillerinden derhal Polatlı tarafına çekilen suyun durdurulmasını istiyorum.”

Editör: TE Bilişim