Eskişehir’e gelerek “Referandumda Neden Hayır”  adlı mitinge katılan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, konuşmasının büyük bir bölümünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ ayırarak yüklendi. İnce, Erdoğan’ın Eskişehir mitinginde alanda   ‘taşıma’ olduğunu belirtip dinleyenlerin de Eskişehirli olmadığını öne sürdü.
 CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz gün Eskişehir’de gerçekleştirdiği toplu açılış törenini de eleştirdi.
Boynuna taktığı Eses atkısıyla Tepebaşı halkına seslenen CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, “Sayın Cumhurbaşkanı konuşmasında Eskişehir türkülerinden örnekler vermiş. Söyletmeye çalışmış, söylettirememiş. Neden? Çünkü dinleyenlerde Eskişehirli yok da ondan.   Taşıma var taşıma. Bak burada var mı taşıma? Eskişehirliler parmak kaldırsın burada. Hepsi Eskişehirli. Kimseyi zorla morla taşımıyoruz. Gönüllü geliyor insanlar. Sağdan, soldan zorla insan toplarsan Eskişehir türküsünü de söylettiremezsin. Birde CHP’nin bir dikili ağacı mı var demiş. Merak etme ben onların dilinden anlıyorum? O sattığın Sümer Bankı, o sattığın ETİ Bankı kim kurdu, o sattığın limanları kim kurdu” dedi.
Eleşirilerinin bir bölümünü de Başbakan Binali Yıldırım’a yönelten İnce, “ Meydan meydan gezip şöyle diyor. Başbakanlığı kaldırın, ben gereksizim, ben lüzumsuzum, beni imha edip yok edin diye meydan meydan geziyor. Onlar evet derdinde… Gemileri için, cepleri için, kendileri için evet derdinde. Biz evet derdindeyiz. Onun için buradayız” dedi.
“Torununu da milletvekilliğine hazırlıyor”
Neden hayır denilmesi gerektiğini de anlatan İnce, şöyle konuştu: “Evet derseniz 550 milletvekili olan sayımız 650 olacak. Neden? Bakanlar aynı zamanda milletvekili. Yeni sistemde bakanlar dışarıdan atanacak. 30’da oradan say, 20 tane cumhurbaşkanı yardımcısı. Hepsi aynı haklara sahip olacak.   Ben kamyon şoförünün oğlu olarak,  bu fakir milletin 650 milletvekiline yani fazladan 400 küsur trilyon para vermesine gönlüm razı değil, bu yüzden hayır diyeceğim. 18 yaşında milletvekili olacak. Ey asgari ücretle çalışan Tepeabaşılı senin çocuğunu mu yapacaklar sanıyorsun? Damadını yaptı, şimdi torunlara hazırlık bu.”
Konuşmaların ardından İnce, İzmir Marşı’nı Tepebaşı halkıyla birlikte seslendirerek kentten ayrıldı. Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen mitinge binlerce Eskişehirli katıldı. Ertuğrulgazi Açık Semt Pazarı’nda gerçekleşen organizasyona İnce’nin yanı sıra Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Bolu Milletvekili Tanju Özcan da katıldı. 

Açıklamaları: Videodan izeleyebilirsiniz



Editör: TE Bilişim