AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay Eskişehir’in İnönü İlçesinde hayata geçirilen ve planlanan projelere ilişkin açıklamada bulundu. Günay, İnönü ziyaretinde yaptığı açıklamada ‘’ Ilıca Havuzları ve Sosyal Tesisleri’ hakkında Sn Bozkurt’tan bilgi aldım. İhalesi 18.06.2020’de yapılarak, kaynak suyun kontrollü bir şekilde kullanılması için düzenleme çalışmaları başlamış.2021 yılında hemşerilerimizin hizmetinde olacak. Turistik anlamda çok önemli bir değerimiz. Bu potansiyelin ortaya çıkarılması oldukça önemli.’’ Şeklinde açıklamada bulundu.

KEKLİK ÜRETİM TESİSİ, ALTYAPI VE TOKİ ALANINI ZİYARET ETTİ

Prof. Dr. Günay ayrıca ‘’Keklik Yetiştirme ve Kuluçka Merkezi’ni ziyaret ettik. 120 kekliğin 120 de kuluçkadan yetişen yavrusu var. Belediye Başkanımız Sn. Kadir Bozkurt ile iki yetişkin kekliği doğaya bıraktık. Üretim her zaman önceliğimiz. Daha sonra İnönü Belediyesince yapılan Ilıca yol asfaltlama çalışmalarını inceledik; Muhtarlarımız ve halk tarafından talep edilen ve Haziranın son haftasında başlayacak Kümbetler mevkii 550 m uzunluk 12 m genişlikte bölünmüş yol alt geçit bağlantı yolunu ve TOKİ alanını ziyaret ettik.’’ Şeklinde konuştu.

SAĞLIK TEHDİDİ OLUŞTURAN ARAZİ DOĞAYA KAZANDIRILDI

Çöp alanı olarak kullanılan, çevre ve sağlık tehdidi oluşturan arazi İnönü Belediyesi tarafından temizlenmiş ve ceviz ağaçları ile ağaçlandırma yapılarak ilçemize ve doğaya kazandırılmıştır. Kamu kurum ve kuruluşlarımızın en önemli sorumluluklarından biri halk sağlığını korumak. İnönü Belediye’mizi bu anlamda sorumlu davranışlarından dolayı kutluyorum. Belediyelerimiz ve kamu kurumlarımız alt yapı ve üst yapılar için çaba harcayan, halka hizmet götüren kurumlarımızdır. Bu alanda da yaptıkları çalışmalar, çevreye verdikleri önem ve koordinasyon içinde çalışmaları için İnönü Belediyemizi ve Orman Bölge Müdürlüğümüzü tebrik ederim. İnönü ilçemizdeki projeler bir Eskişehirli olarak beni oldukça heyecanlandırıyor. Bu projeler ile İnönü bir çekim merkezi haline gelecek inşallah. İlçemize yaptığı hizmetlerden dolayı Belediye Başkanımız Sn. Kadir Bozkurt ve ekibine teşekkür ederim.

Editör: TE Bilişim