DP Eskişehir örgütünün pazar toplantısına katılan 24 Haziran seçimlerinde İYİ Parti listesinde Afyon milletvekili olarak seçilen DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, seçim değerlendirmesi yaparak insanları yoksullaştırıp, borçlandırarak rehin aldıklarını öne sürdü.

Pazar toplantısının açılış konuşmasını yapan Demokrat Parti  Genel Başkan Yardımcısı Fevzi Yalçın Eskişehir’in siyasetin ocağı olduğunu belirterek “ Genel Başkanımız ve Afyon Milletvekilimiz Gültekin Uysal meclisten DP’nin sesini tüm Türkiye’ye duyurmak, ülke meselelerinin her birine çare üreten, olumlu her türlü kararın yanında durmak gibi bir kararlılık içinde DP Genel Başkanlığı’na ve milletvekilliğine yakışır bir tavır sergileyeceğinden kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Seçim sonrası ilk kez Eskişehir teşkilatını ziyaret ettiğini belirten Gültekin Uysal'ın hedefinde cumhur ittifakı vardı. Demokrat Parti genel Başkanı Gültekin Uysal Türkiye’nin problemlerini hukuk içerisinde çözmeyi benimseyen, demokrasinin tam anlamıyla işleyebilmesi için mücadele vermiş, şehitler vermiş kişiler olarak çıkan sonucunda  yollarına devam edeceklerini söyledi.

Hem seçim öncesi hem seçim günü hem de seçim sonrası demokrasiye gölge düşürecek bir takım söz ve davranışlar olduğunu belirten DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, " 2010 yılından itibaren ‘devleti ele geçireceğiz’ diyerek yola çıkanların bir parti devletine dönüştürme gayretleriyle hukuku neredeyse yürütmenin bir şubesi haline getirme amaçları bu noktadaki siyasetleri, ister istemez bu süreçler sorgulanır oldu. Türkiye’nin halledemediği bir tarihsel meselelerin kabuk bağlamış yaralarını deşerek Türkiye’de siyasetin tartışma konusu olmaması gereken dini milli cumhuriyetin, demokrasinin bütün değerlerini tartışma konusu yaparak milletimizin gerçek gündemi konuşulsun istenemiyor" diye konuştu.

 DP'nin Türkiye’de orta direğin temsilcisi olduğunu kaydeden Gültekin şunları söyledi:

"Demokrasi ve hukuku şemsiyesi haline getirmiş bir akılla geçmiş çizgimiz içerisinde beraber olduğumuz, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Cumhurbaşkanlığı adaylığında bu değerleri, bizlerde daha kuvvetli soluk haline getirmek için bir tavır içerisinde olduk. Bundan dünde pişman değiliz, bugünde.” 

Editör: TE Bilişim