CHP Parti Meclis Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer ve İstanbul Milletvekili  Dr. Sibel Özdemir Eğitin Sen ve Kamu Sen genel başkanlarını ziyaret etti.

Milli Eğitim Komisyonu Sözcüsü Gaye Usluer ve İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir  CHP Grup Danışmanı Ali Taştan ile birlikte Sendika ziyaretlerinde bulundular. Eğitim Sen ve Kamu Sen başkanları ile görüşen ekip eğitimde gelinen son noktayı değerlendirdiler.

ÖĞRETMENLER GÖREVLERİNE DÖNMELİ

Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca ile görüşen CHP'liler OHAL süreci ile birlikte eğitimde yaşanan sorunlar ve ihraçlarla ilgili ülkenin her yerinden şikayetler geldiğini ve bu sürecin iktidar partisi tarafından muhalif kesimlere karşı fırsatçı bir tutumla ilerlediğini dile getirdiler. Sendikal faaliyetleri nedeniyle görevlerinden uzaklaştırılan ve ihraç edilen öğretmenlerin büyük bir mağduriyet yaşadığını ve bu haksız uygulamalardan derhal vazgeçilip öğretmenlerin görevlerine dönmeleri için çaba sarf ettiklerini ifade ettiler.

DURUM DAHA DA VAHİMLEŞECEK

Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca da OHAL'in FETÖ ile mücadele için ilan edildiğini bu sürece Eğitim Sen'li öğretmenlerin dahil edilmesinden çok rahatsız olduklarını, bu tutumun muhalif olan bütün kesimlere uygulandığını dile getirdi. Bu anlamda kamuoyu oluşturmak için 15 Ekim Cumartesi günü yürüyüş planladıklarını söyleyen Karaca, bu gidişata dur denilmezse sorunun çok daha vahim boyutlara ulaşacağını dile getirdi.

TOPLUMU BUNALIMA SÜRÜKLEDİLER

Kamu Sen'i de ziyaret eden Usluer ve Özdemir yine meslekten ihraç edilmelere ilişkin gelen şikayetleri paylaştılar.  Darbe sürecinde suçlu olanların, asıl sorumluların hala yerlerinde olduğunu söyleyen Usluer, " Kendileri hata yapabiliriz diyorlar ama vatandaşa böyle bir hak yok. Kaldı ki FETÖ ile alakası olmayan insanları görevden aldılar, tutukladılar. İnsanlar buhran geçiriyor. Bütün bunlar toplumu ciddi bir bunalıma sürükleyecek. İntihar haberlerinin artmasından endişe ediyoruz" şeklinde konuştu. Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk da siyasi partilerin konuyla ilgili gündemi yakından takip etmesi, bu hususta masum insanların tespit edilmesi çok önemlidir” dedi.

Editör: TE Bilişim