Eskişehir’de, AKP’li Alpu Belediyesi işçilerine 11 aydır maaş vermeyince belediye işçileri isyan etti. İşçi Özer Çardakçı, Alpu Belediye Başkanı Rafet Demirtaş’ın işçilerle toplantı yaptığını ve “Seçimi kazanırsak maaşlarınızı vereceğiz” dediğini aktardı. Çardakçı, hakkını arayan işçilerin işten çıkarıldığını söyledi. Konuyu gündeme getiren CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Alpu Belediyesi’nde çalışan yurttaşlarımız 11, 12 aydır evlerine aş götüremiyor. Hakkını arayana seçimi kazanırsam maaşlarınızı ödeyeceğim diyerek insanları resmen tehdit ediyor. O da yetmiyor, insanları kış ortasında işten atıyor. İş, aş meselesi oy toplama aracı yapılmamalı. Geçim seçime endekslenemez, çalışanları 11 aydır evine aş götüremeyen bir belediye başkanı o koltukta oturmamalı” dedi.

CHP’li Çakırözer, yerel seçim kampanyaları kapsamında Eskişehir’in Alpu ilçesinde belediye işçileri ile bir araya geldi.

‘SEÇİMİ KAZANIRSAM MAAŞLARINI ÖDEYECEĞİM’

11 aydır maaşlarını alamadıklarını aktaran İşçi Özer Çardakçı, Alpu’nun AKP’li belediye başkanı Rafet Demirtaş’ın işçilerle toplantı yaptığını belirtti. Çardakçı, “Mağdur olduğumuzu belirttik. Belediye başkanı bize, ‘Seçimi kazanırsak maaşlarınızı vereceğiz’ dedi.

MAAŞINI İSTEDİ, KOVULDU

Çardakçı, “11 aydır maaş alamadığımız için yaşadığımız sıkıntıları dile getirdik. Bu yüzden işten de çıkarıldım” ifadelerini kullandı.

‘KOLTUĞUNDA OTURMAMALI’

Çakırözer, Alpu Belediyesi’nde yaşananlara tepki gösterdi. Çakırözer, “İnsanlar korktukları için haklarını da arayamıyorlar. Alpulu yurttaşlarımız bu zulmü yaşamak için mi belediye başkanı seçtiler. Yaşananlar hepimiz için utanç verici” dedi. Alpu Belediye Başkanı Rafit Demirtaş’a seslenen Çakırözer, “Alpu’da insanlarımız iş, aş bulamazken, işi olanlarda maaşlarını alamıyorlar. Bu insanlar aylardır evine aş götüremezsek, o başkanlar o koltukta nasıl rahat oturuyorlar. Çalışanları 11 aydır evine aş götüremeyen bir belediye başkanı o koltukta oturmamalı” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim