Emek Partisi İl Başkanı Hüseyin Öge, kölelik yasası olarak bilinen ‘Kiralık İşçilik Yasası’nın yürürlüğe girdiğini belirterek diğer taraftan da işçilerin hemen hemen her gün birer birer iş cinayetlerine kurban gittiğini söyledi.
Türkiye’de olduğu gibi Eskişehir’de de iş kazaları ve işçi ölümlerinin hız kesmeden devam ettiğini belirten Emek Partisi İl Başkanı Hüseyin Öge, “15 yıllık AKP hükümeti döneminde iş cinayetlerinde ölen işçi sayısı 18 bine dayandı. Kurtuluş Savaşı sırasında bütün cephelerde ölen vatansever sayısı 9167, Sakarya Meydan Muharebesinde ise 5713 insanımız vatanları uğruna canlarını feda etmişlerdir. Yani iş cinayetlerinde ölen işçi sayısı savaşlarda ölenlerden kat be kat fazla. Son iki hafta içinde Eskişehir’de bilebildiğimiz 4 işçi kardeşimiz iş cinayetlerine kurban gitti” dedi.
Murat isimli 19 yaşındaki işçinin Devlet Hastanesi inşaatında mikser makinasının içini temizlerken makinanın çalıştırılması sonucu feci şekilde can verdiğini belirten Öge şunları söyledi:
“Bütün bu iş cinayetlerinin sorumlusu tabi ki ilk başta siyasal iktidar ve ikinci olarak da gerekli tedbirleri almayarak aşırı kar etmek isteyen patronlardır.  İş cinayetlerinde ölümler yetmezmiş gibi, siyasal iktidar hafta içerisnde ‘Kölelik Yasası’ olarak bilinen Özel İstihdam Büroları’nı devreye soktu. Artık işçiler patronları tarafından başka patrona kiralanmak için bu bürolara satılacaktır. İş güvencesi yok, tatil yok, Kıdem tazminatı yok, sendika yok, dolayısıyla toplu sözleşme ve ücret artışı da yok. Sadece kölece çalışacaklar ve kendilerine biçilen ücreti alacaklardır. AKP Hükümeti işçilerin ve emekçilerin değil, sermayenin hükümetidir.”
 
Editör: TE Bilişim