12 Eylül darbesinin yıldönümü nedeniyle açıklama yapan DSP Genel Başkan yardımcısı Dilara Tambova, 12 Eylül’ün gencinden, siyasetçisine; gazeteci, aydın, yazar, çizer kim varsa sistemli bir kıyıma uğratılıp; milletin hafızasının silinmesi ve boş hafızaya kendi istedikleri emperyal sistemin kodlarını kolayca işleyebildikleri organize bir darbe olduğunu söyledi.

İnsanlara yapılan işkencelerin acısının, 39 yıl değil, bir asır geçse unutulamayacağını vurgulayan Tambova, “Ekonomik, siyasi ve sosyolojik tahribatı da bir o kadar kötü olmuştur. Unutulmamalıdır ki! Bir ülke de gerçekleştirilen darbe, hiç bir zaman o ülkenin lehine sonuçlar vermemiştir. Asla yönetimdeki işleyişi düzeltmek için yapılmaz. Bütün darbeler, çoğunlukla ekonomi temelli olup, emperyalistlerin kanlı eylemleridir” dedi.

Ülkenin makus tarihine bakıldığında, demokrasi ve ekonomik yükselişimizin kesintiye uğratıldığını hatırlatan DSP Genel Başkan yardımcısı Dilara Tambova, “Çağ dışı silahlı müdahalelerle, millet olarak bizi yıllarca geriye götürmüştür. Genel Başkanı, silahlı darbeyle siyasi yasaklı olup, mahkemelerde yargılanmış bir partinin temsilcisi olarak, siyasi özgürlüğümüze ne kadar zarar verdiğini çok iyi bilmekteyiz. Yaşanan bütün acıları ve darbe mağdurlarını üzüntüyle yad ediyor, her zaman ve her durumda demokrasi diyoruz. Bülent Ecevit’in dediği gibi; bedelini ödemek isteyenler için, özgürlük hep vardır.”

Editör: TE Bilişim