Liberal Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Tırpancı, siyasi görüşü nedeniyle Osmangazi Üniversitesindeki işinden atılan LDP İl Başkanı Önder Artan’a destek vermek amacıyla Eskişehir’e geldi.

Artan’a sahip çıkan Genel Başkan Tırpancı, konuyla ilgili şunları söyledi: “Sosyal medyada yapmış olduğu paylaşımlar neticesinde, sözleşmesi devam ettiği halde görevine son verildi. İşine neden son verildiği ile ilgili rektörle görüştüğünde ‘emir yukarıdan geldi’ denilmiştir. Hukuki yönden tüm haklarımızı kullanacağız. Önder Başkanımızın haklarını arayacağız. Bu insan haklarına da aykırı olan bir şey. Artık hukuk tanımaz bir zihniyet ile karşı karşıya olduğumuz için çok da şaşırmadık. Türkiye’nin her yerinde bu tür olaylar yaşıyoruz. Bu, Eskişehirli AK Partililer için utanç verici bir durum. Zihniyet ‘ya bizdensin ya da aç kalacaksın’ zihniyeti. Büyükerşen’e yapılan saldırıyı kınayan kardeşimizin AKP teşkilatı tarafından ‘Büyükerşen şakşakçılığı’ olarak adlandırılması ayrıca utanç vericidir. Biz LDP’liler asla kimseye şakşakçılık yapmayız. Yapmış olsak 23 senedir biz de mecliste olurduk.”

Artan’a sahip çıkanlara da teşekkür eden Tırpancı, “İl başkanımızın fazla üzülmesini istemiyoruz. Buraya gelme amacım kendisine destek vermektir. Sivil toplum kuruluşları, diğer siyasi partiler ve basın mensuplarının gösterdiği ilgiye teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim