Esgazete tarafından kamuoyuna yansıtılan CHP İl Kadın  Kolu başkanı Esma Altıner ve 10 yönetim kurulu üyesinin istifasında yeni gelişmeler yaşandı.

 CHP Genel  merkez yöneticileri Eskişehir İl Kadın Kolları başkan ve yönetim kurulu üyelerinin istifasını kabul etmedi. Bunun üzerine istifa eden CHP İl eski kadın kolu başkanı Esma Altıner’in görüşlerini aldık. Altıner, geri dönmemekte ısrarlı.

Esma Altıner Esgazete’ye şöyle konuştu:

“Kesin kararlıyım, geri dönmeyeceğim. Genel merkez ısrar ediyor. Geri dönmem için bir şeylerin değişmesi gerekiyor. Değişen bir şey yok. Benim yerime gelecek ekibin bir şeyler yapacağına inanıyorum. Partimin iyi yerlere gelmesini görmek istiyorum.”

İSTİFA VE SONRASI GELİŞEN OLAYLAR

CHP İl Kadın Kolu Başkanı Esma Altıner ve 10 yönetim kurulunun toptan istifası haberi Esgazete aracılığı ile Eskişehir kamuoyuna bomba gibi düşmüştü. Altıner yine Esgazete’ye istifa gerekçesini açıklarken , ‘istifasınız il yönetiminde mi yoksa genel merkezden mi kaynaklanıyor sorumuza şöyle yanıtlamıştı: 

“Birilerini suçlamak istemiyorum, sorun aşağıdan yukarı, yukarıdan aşağı bir bütündür. Kadınların önü açılmıyor, yalnızlaştırılıyor. En çok çalışan kadınlar kolu birimiydi. İmkansızlık içinde  başarılı olmaya çalıştık. Kişisel olarak da hiç kimseyle problemiz yok.”

NİHAT ÇUHADAR NE DEMİŞTİ

CHP İl Başkanı Nihat Çuhadar, istifaların kamuoyuna yansımasında bir gün sonra basın açıklaması yaptı.  Çuhadar istifaları doğrularken  tüm olumlu ve olumsuz olaylardan kendisinin sorumlu olduğunu dile getirip , istifa gerekçesini “Çok yoruldular bir takım beklentileri vardı, hedefleri ve düşünceleri vardı, bunlar gerçekleşmedi herhalde bu yüzden ayrıldılar. CHP büyük bir parti telafi ederiz, yeni bir ekip kurarız, il başkanlığı genel merkeze bağlı istifalarını genel merkeze veriyorlar, bizim dileğimiz bunun onaylanmaması kabul edilmemesi yönünde”diye yorumladı.

İstifa eden eski İl Kadın Kolları başkanı Esma Altener ve arkadaşları geri dönmemeleri halinde 7 kişilik geçici bir yönetim atanarak 40 gün içinde seçim yapılacak. 

Editör: TE Bilişim