İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Mehmet Ekmen'den sonra   İYİ Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Av. Özkan Gündoğan ile Gençlik Kolları Başkanı Av. Çağdaş Çelik de istifa etti.

Kongre sürecinde yaşanan olumsuzluklar nedeniyle istifaların geldiği iddia ediliyor. Gündoğan istifa gerekçesini şu cümlelerle açıkladı, "
Bilindiği üzere, demokratik modern devletlerde siyasi partilerin amacı, milletin ve sivil toplum örgütlerinin idareden beklentilerini ve sorunlarını mümkün oldukça üst makamlara ulaştırmak ve çözüm aramaktır. Biz de İYİ Parti Tepebaşı yönetimi olarak bu amaç doğrultusunda göreve geldiğimiz ilk günden bu yana sorunları tespit ederek çözümlere ilişkin çalışmalarda bulunduk. Ancak bugün itibariyle kasım 2018’den beri üstlenmiş olduğum görevde devam etmemin yerinde olmayacağı kanaatine ulaştım. Bu sebeple Tepebaşı ilçe başkanlığı vazifemden istifa etme kararı almış bulunmaktayım.
Bundan sonraki süreçte şahsıma verilecek tüm vazifeleri ilçe başkanlığı dönemindeki ciddiyet ile gerçekleştireceğim. Ülkemizin verdiği demokrasi mücadelesi her alanda bir gün mutlaka zafere ulaşacaktır. 'Ya istiklal ya ölüm' diyenlerin izinden hürriyet için yürüdüğümüz bu yoldan vazgeçmeyeceğiz. Birileri kabul etmese de hakikat tektir; demokrasi kazanacaktır"

 

 GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI DA İSTİFA ETTİ

SAYGILARIMLA..

İYİ Parti Gençlik Kolları Başkanı Av. Çağdaş Çelik de istifa mesajında şu ifadelere yer verdi; Çok kıymetli yol arkadaşlarım , il ve ilçe teşkilatlarımızın yenilendiği ve güven tazelediği şu günlerde ; şahsımın da üzerine düşen bir görevi olduğunu düşünmekteyim. Böylelikle gerek Sn. İl başkanımızın gerekse teşkilatlarımızın da elini rahatlatabilmek adına il başkanlığı görevimden istifa ediyorum.

Bu istifa hiç bir suretle bir küskünlük , kızgınlık ve serzeniş anlamına gelmemektedir. Tamamen Gençlik Kollarımıza ve teşkilatlarımıza duyulan güvenin artması , kadrolarının yenilenmesi ve yeni kadrolara kucak açabilmesi adına yapılmıştır.

Yeni atanacak olan İl Başkanımızın kim olduğunu bilmemekle birlikte kendisi Sn. Genel Başkanımızın takdirleri ile atanacaktır. Bizler de bu süreçte kendimize yakışanı yapıp yeni İl Başkanımıza tabiki var gücümüzle destek olacağız. Kesinlikle ve kati suretle yeni bir istifa süreci yaşanmayacaktır.

Bizler , 'Muhtaç olduğu kudreti damarlarındaki asil kandan alan Türk Gençleri' olarak geleceğimizin siyasetini şekillendirmeye bu günlerden başlıyoruz. Büyük sansasyonlar olmadan yenilenmek dava ya olan inanç ve bilinci artırmak adına istifa edebilme erdemine ulaşabilmeyi ; makam , mevki uğruna kendisini ve beraberindekileri peşkeş çeken , bir dediği diğerini tutmayan , sözüm ona yerini koruyabilmek uğruna kalp kırıp gönül yıkan bütün siyasetçilerimize armağan ediyorum.

Umuyorum ki büyüklerimiz , bu siyasal nezaket ve üslubü örnek alabilir ve kirlenmeden , kötü anılmadan görev teslim edebilmek şerefine nail olabilirler.

Görev gereği bilmeden , istemeden de olsa kalp kırdı isek , sürç-i lisan eğledi isek affola."

Editör: TE Bilişim