DSP Genel Başkan yardımcısı ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dilara Tambova düzenlediği basın toplantısında 'İyi Parti' mensuplarının DSP'nin rüzgarından hayli rahatsız olmuş durumda olduklarını söyledi.

İttifak içinde oldukları partiden istediklerini alamadıklarını ve daha seçim başlamadan bizzat işbirliği içinde oldukları partiye bile yenildiklerini öne süren Tambova,  “Bütün bu yaşanan hezimetin acısını adeta DSP'den çıkarmak ister gibi, partililerin sosyal medya üzerinden, DSP aleyhinde paylaşım yapmalarını ciddiye almayıp, cevap bile verme gereği görmemiş, siyasi nezaketimizi korumaya özen gösterdik.

Ancak! Partinin il bazında en üst yöneticisi konumundaki bir kişinin, yani İyi Parti İl Başkanının sosyal medya hesabı üzerinden partimizle ilgili yapmış olduğu paylaşım en hafif tabiriyle karalama, iftira ve rencide etmeye dönük maksatlı bir paylaşımdır” dedi.

İyi Parti İl başkanının siyasi bilgiden ve ciddiyetten uzak olduğunu öne süren Tambova şunları söyledi:

“ Daha önce basının açıkça şahit olduğu, vermiş olduğu beyanatın tam tersini söylemesi ve hepimizin çok yakından tanıdığı bir basın mensubumuzun da tepkisini çekmiş ve bu il başkanının çelişkili ifadeleri sebebiyle haberi yaparken zor durumda kaldığını da unutmamak gerekmektedir. Bütün bu gelişmeleri bir araya getirdiğimizde, bu partinin mensupları, öncelikle kendi genel merkezlerinden ve güç birliği yaptıkları partiden beklentilerine karşılık bulamamış ve bu olumlusuz ruh halini partimize yansıtmış olmaları, akılla izah edilecek bir durum değildir. Bu süreçte belki dikkat çekmek için de yapılmış bir hareket de olabilir. Paylaşılan videonun tamamen kurgu olduğu ve DSP'yi yıpratmak için servis edildiği açıkça görülmekte iken, bir kişin il başkanı sıfatıyla böylesi asparagas ve karalamaya dönük bir kurguyu sayfasında paylaşmış olması, siyasette hiç bir etik kural tanımadığının da bir göstergesidir. Buradan da çok net anlaşılmakta, başta iktidar partisi, ana muhalefet ve sözde Millete umut olarak kurulmuş, ancak kurulduğu günden bu yana CHP'nin peşine takılmış, tek başına seçimlere girebilme iradesi bile gösterememiş olan bu parti de dahil, herkes DSP'nin bu ülkede tek seçenek olacağının farkındadırlar ve bütün korkularının ve partimizi yıpratma çabalarının gerçek sebebi de budur.

Buradan, paylaşımı yapan il başkanına sesleniyorum! Sizler böyle sosyal medya üzerinden siyaset yaparak siyasette fazla yer edinemezsiniz. Ama DSP 34 yıldır var ve bundan sonra da var olacaktır. Herkes şunu kabullenmelidir ki, Bu ülkenin de bu şehrin de geleceği biziz. Sizler bizi karalamaya çalışmaktan vazgeçip, milletin teveccühünü almaya çalışsanız sizin için daha faydalı olacaktır. Bu çirkin davranış sebebiyle, başta İyi Parti il başkanı ve il başkanları adına Sn milletvekili ve adaylarının partimizden özür dilemelerini bekliyoruz.”    

Editör: TE Bilişim