Not: Listeye haberin sonundan ulaşa bilirsiniz

İYİ Parti İl Yönetim Kurulu Listesi, İlçe Başkanlıkları, Eskişehir Başkanlık Divanı düzenlenen toplantı ile açıklandı. İYİ Parti İl Başkanı Dr. Arslan Kabukçuoğlu Odunpazarı İlçe Başkanını Özlem Ayrancı, Tepebaşı İlçe Başkanını Mehmet Ektaş olarak açıkladı.

İYİ Parti Eskişehir hedeflerini açıkladı

Partinin il yönetim organlarının müşterek toplantısında konuşan İYİ Parti İl Başkanı Dr. Arslan Kabukçuoğlu, İYİ Parti’nin Türk siyasetinin önünün kapatılması, toplumdan gelen taleplere yöneticilerin kulaklarını tıkamaları nedeniyle, ülkenin değişim ihtiyacını cevaben kurulmuş bir parti olduğunu kaydetti. İYİ Parti’nin Eskişehir hedeflerinden söz eden Başkan Arslan Kabukçuoğlu, bunları şöyle sıraladı: “Hedefimiz Eskişehir’de 3 milletvekilliğini, merkezdeki 3 belediye başkanlığından 2’sini almaktır. Bu büyük bir hedef değildir, elimizi uzatmak yakalamak için yeterlidir. Bir ankette Eskişehirlilere kime oy verecekleri sorulmuş, İYİ Parti için yüzde 35 oy veririz, yüzde 25 kararsız, yüzde 40 ise oy vermeyiz demiş. Buradan şu anlaşılıyor, yüzde 60’lık toplum kesimi bize oy vermeye hazır. Eskişehir il yönetimi olarak biz başarılıyız demek için bize oy vermeyeceklerini söyleyen yüzde 40’lık kesimin de oyunu alabilmeliyiz. Bizim ana hedefimiz bu yüzde 40’tır.”

İL YÖNETİMİ NELER YAPTI

Partinin genel merkez örgütlenmesinin yanı sıra taşra örgütlenmelerini de tamamlama gayreti içinde olduğunu belirten İYİ Parti İl Başkanı, İYİ Parti Genele Başkanı Meral Akşener’in ülkeyi karış karış gezdiğini ve halkın nabzını tuttuğunu söyledi. Başkan Kabukçuoğlu, İYİ Parti il yönetimi olarak neler yaptıklarını ise şöyle özetledi: “8 Kasım 2017 tarihinde il başkanlığı bana verilmeden önce bir grup arkadaşımla, siyasetle uğraşmış olanlarla işadamlarıyla, gazetecilerle, değişik meslek gruplarından insanlarla sayısız toplantılar yaptık, fikir alışverişinde bulunduk, resmen görevlendirildikten sonra da bir müddet bu temaslarımız devam etti. 11 kişilik danışma kurulunu oluşturduk, grup, mezhep, meslek, siyaset ayrımı gütmeden… daha sonra ilçe başkanları seçildi ve çalışmalarımıza nihai şekil verildi. İl yönetim listemizi oluşturduk ve bu genel merkezce onaylandı.”

15 YILDIR NE YAPILMIYOR DA İKTİDAR DEĞİŞMİYOR

Kabukçuoğlu ülkede yaşanan sorunlara değinerek şunları söyledi: “Ülkede işsizlik almış başını gitmiş, pahalılık tırmanıyor, her gün şehit cenazesi kaldırılıyor, dış politikada sürekli zikzaklar çiziliyor, kadın cinayetleri almış başını gitmiş, çocuk istismarları hiç olmadığı kadar fazlalaşmış, bizim eğittiğimiz çocuklarımız dünya sıralamalarında ellinci sıralara düşmüş, döviz dolayısıyla ülkenin borçları tırmanıp gidiyor ve tüm bunlara rağmen iktidar partisi 15 yıl iktidarda kalıyorsa ve burada iktidar, partisi ne yapıyor da iktidarda kalıyor sorusu sorulacaksa ondan önce muhalefet partileri ne yapmıyor da iktidar olamıyorlar, mevcut iktidarı iktidardan indiremiyorlar sorusunu sormak gerekir. Bu ve benzeri sorular İYİ Parti’nin kurulmasını elzem hale getirmiştir. Bu topraklar iyi insanlar yetiştirmiştir, onlar insanlara iyiliği öğütlediler, biz de iyi olacağız, insanların iyilikleri çalışacağız, zor şartlarda yola çıktığımızın farkındayız, milletimize inanıyoruz, güveniyoruz.”

İşte o isimler;

Editör: TE Bilişim