İYİ Parti, Kuruluşunun 3. Yıldönümünü tüm Türkiye’de olduğu gibi Eskişehir’de de bir dizi etkinlikle kutladı.  Eskişehir’de ki kutlamalar saat 13’de Valilik Meydanında bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunularak başladı. Çok sayıda partilinin hazır bulunduğu çelenk sunma töreninden sonra  İl Başkanı Mehmet EKTAŞ, Odunpazarı İlçe Başkanı Zafer TUNA, Tepebaşı İlçe Başkanı İsmail TÜRK ve İl Gençlik Kolları Başkanı Levent BAYRAKTAR partililere hitap ettiler. Kutlamalar, parti binasında kesilen 3. yaş pastasıyla devam etti.

İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Mehmet EKTAŞ, İYİ Parti’nin 3. Kuruluş yıldönümü nedeniyle yaptığı konuşmaya, partinin kuruluş sürecindeki zorlukları hatırlatarak başladı.

İl Başkanı EKTAŞ; “15 yıllık tek adam iktidarının, rakiplerini korkutmak, sindirmek, medyaya müdahale ile halkın görmesini engellemek gibi her türlü antidemokratik baskılarına rağmen, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener liderliğinde bir grup cesur insan, 25 Ekim 2017 tarihinde İYİ Parti’yi kurmuşlardır. Demokrasi, özgürlük ve refah özlemi çeken kıymetli vatandaşlarımızın partimize olan yoğun teveccühü, alternatifsiz olmanın rahatlığını yaşayan AKParti iktidarını korkutmuş ve Kasım 2019 tarihinde yapılması gereken genel seçimler, İYİ Parti’yi engellemek için 1,5 yıl öne çekilmiştir. Baskın seçime gitmek bile iktidarı tatmin etmemiş, YSK ya baskı yapılarak İYİ Parti’nin seçim yarışına katılması engellenmeye çalışılmıştır” dedi.

Konuşmasının devamında “Genel başkanımız Sayın Meral Akşener, teşkilatlarını hazırlayıp kuruluşundan 8 ay gibi kısa bir sürede katıldığı ilk genel seçimde, Cumhurbaşkanlığı adaylığı için gerekli olan 100.000 imzayı 4 saatte toplamıştır. Seçim sonucunda %10 oy alan partimiz 43 milletvekili ile etkin ve yapıcı muhalefet görevini icra ederek milletin tevecühünü hakkını vermektedir. Eskişehir halkımızın partimize olan desteğinin ilk seçimde ülke ortalamasının yaklaşık %40 üzerinde olması, biz Eskişehir teşkilatımız için ayrı bir gurur kaynağı olmuştur.”Sözleriyle İYİ Partinin seçim zaferini anlatan EKTAŞ, İYİ Partinin iktidara yürüyüşünü “Hiç şüphe yok ki önümüzdeki seçimlerin en çok konuşulan, engellenmeye çalışılan partisi İYİ Parti olacaktır. Çünkü İYİ Parti bu güne kadar yaptıklarıyla milletimizin güvenini kazanmıştır. Milletimiz, ülkemizi darboğaza sürükleyen AKParti ve küçük ortağına artık yeter demektedir. İYİ Parti’nin dürüst, cesur ve ehil kadrolarına iktidarı emanet etmek için heyecanla seçimi beklemektedir.

İYİ Parti demek yardıma ve desteğe muhtaç olan millet değil, ürünü para eden çiftçi, işsizlik korkusu yaşamayan işçi, çocukları iş aramayan emekli, yatırım planları yapan sanayici, yurdunda mutlu ve huzurlu olan, yurtdışına göçmeyi aklından bile geçirmeyen genç, maaşı erimeyen işçi memur demektir.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle, İl Başkanı olarak İYİ Parti’mizin 3. Yıldönümünü kutlar, partimize destek olan, emek ve gönül veren tüm halkımıza teşekkür eder saygılarımı sunarım.

Yoksulluk, yolsuzluk kaderimiz değil. Geliyoruz. Başaracağız, cesaretle başaracağız. “ sözleriyle anlattı.

Editör: TE Bilişim