İYİ Parti Milletvekili Adayı Aslan Kabukçuoğlu, düzenlediği toplantıda partisinin vaatlerini anlattı. Kadınlar, gençler, emeklilere yönelik vaatlerini açıklayan Kabukçuoğlu, eğitim, tarım gibi konularda da yapacaklarını katılımcılara anlattı.

Kadınlara yönelik vaatlerini anlatan Kabukçuoğlu, “Kadınların işgücüne katılımı yüzde 32’den yüzde 50’yeçıkarılacak. Kamuda kadın yöneticilerin oranı yüzde 30’a çıkarılacak. Kadın girişimciler teşvik edilecek. Bebeklerin ilk 36 aya kadar gıda ihtiyaçlarını devlet karşılayacak. Ülke çapında tüm kreşler bir çatı altında toplanarak ‘kreş ekosistem modeli’ oluşturulacak. Kadına yönelik baskı ve şiddet önlenecek, şiddet uygulayanlar terapi merkezlerinde tedavi edilecek” diye konuştu.

Kabukçuoğlu, gençlere yönelik vaatlerini şöyle sıraladı: “Meslek yüksek okulu mezunlarına kısa dönemli askerlik imkanı verilecek. İşe başladıklarında ilk 5 yıl vergi ve kesintilerden yüzde 50 indirim uygulanacak. 25 yaşına kadar tüm üniversite öğrencilerine mobil internet ve konuşma dakikaları sağlanacak. Genç işsizlere iş bulana kadar aylık 500 TL vatandaşlık maaşı verilecek. Öğrenim statüsü devam eden gençlerden girdikleri hiçbir sınavda harç alınmayacak. 15-18 yaş aralığındaki lise öğrencilerinin yaptıkları stajların hepsi ücretli hale getirilecek. Kamu kesiminde yeni mezunlara istihdam zorunlu hale getirilecek. Gençlerin sinema, tiyatro, konser, bale ücretleri yüzde 25 indirimli olacak. Başarılı üniversite ve lise öğrencilerine uluslararası öğrenci değişim programları, yurt dışı staj programları, mesleki uygulamalardan faydalanma imkanı sağlanacak.”

EĞİTİM VE TARIM VAATLERİNİ AÇIKLADI

Eğitim alanında yapacaklarını da anlatan Kabukçuoğlu, “Temel eğitim 1 yıl okul öncesi ve 12 yıl okul olmak üzere 13 yıla çıkarılacak. Eğitim mekanları çağdaş düzeye getirilecek. Öğretmen akademileri açılacak, sözleşmeli öğretmenliğe son verilecek. Öğretmenlere 3600 ek gösterge sağlanacak. YÖK kaldırılacak, üniversiteler araştırma ve öğretim üniversitesi olarak gruplandırılacak. Özel öğretime ihtiyaç duyan çocuklarımızın eğitime ulaşımı sağlanacak” dedi.

Tarım konusundaki vaatlerini de açıklayan Kabukçuoğlu, “Tarımsal Ar-Ge teşvik edilecek. Tarımsal işletme toplulaştırılması sağlanacak. Tarımsal üretim ve ticaret bölgeleri kurulacak. Çiftçinin mazotuna yüzde 50 indirim sağlanacak. Çiftçilere eğitim verilecek. Büyükşehirlerin kırsal kesimlerinde mahalleye dönüşen köylere yeniden köy statüsü verilecek. Çiftçilerin ödemekte zorluk çektikleri borçlarında yeniden yapılanmaya gidilecek” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim